van der Horst

24H Zolder: Alles wat u moet weten over de editie 2019

Parc Fermé 2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder
Parc Fermé 2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder
Na afloop van de eerste sessies voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2019, is de tijd gekomen om u een overzicht te geven van enkele nuttige zaken om de wedstrijd op de voet te kunnen volgen. Als u er dit weekend niet bij kan zijn, kunt u uiteraard rekenen op de verslaggeving en fotoalbums van Autosport.be. Onze medewerkers zijn klaar om u vanaf de eerste minuut op de hoogte te houden!
De planning voor de 24 Hours of Zolder heeft in de aanloop naar de wedstrijd enkele aanpassingen ondergaan. De start van de etmaalrace zelf is voorzien op zaterdag om 16.00u - een halfuurtje eerder dan anders - en de verdere details over de planning kwamen eerder deze week reeds aan bod. Voor de laatste versie van de timing, in downloadbaar PDF-formaat, zie:
-> 24H Zolder: Timing (PDF)
Mocht het uurschema wijzigen, passen we de link vanzelfsprekend voor u aan!

De 24 Hours of Zolder zijn laagdrempelig en datzelfde geldt ook voor de prijzen van de tickets. Op donderdag heeft u zelfs volledig gratis toegang tot het circuit, terwijl u voor een paddockkaart in het weekend slechts 30 euro moet neertellen in voorverkoop. Kaarten zijn zoals steeds te bestellen via TicketMatic, aan de kassa's aan de ingang van het Circuit betaalt u 35 euro.

U bent het ondertussen gewend van Autosport.be: voor elke editie maken we een handig overzicht van alle deelnemende teams, rijders en wagens. Bovendien plaatsen we bij elke wagen een handige foto zodat u de bolide ook op het asfaltlint eenvoudig kan herkennen, geen overbodige luxe met een startveld dat uit meer dan veertig wagens bestaat! 
-> Deelnemerslijst met foto's 

Naar goede gewoonte van het Belcar Endurance Championship, staat Raceresults ook tijdens de 24 Hours of Zolder in voor de tijdswaarneming. Via de website van RaceResults kan u bovendien ook de chrono's van de wagens en het verloop van de wedstrijd volgen. Om alle resultaten rechtstreeks op te volgen, volstaat het om hier te klikken:
-> Livetiming 24 Hours of Zolder

Ook dit jaar zal de 24 Hours of Zolder live te bekijken zijn via tv en internet op het sportnetwerk Eleven Sports, een wereldwijde zender dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt. De Eleven Sports 24 Uur komt live op de buis op zaterdag van 15.45u tot 19.45u en op zondag van 12.30u tot 16.30u. De race zal overigens blijven uitgezonden worden tijdens de nacht, maar zonder live-commentaar. 

Voor het vierde jaar op rij was er ook de parade, waarbij de bolides van de 24 Uur even op de openbare weg verschenen. Die parade vond woensdag naar goede gewoonte plaats in het centrum van Heusden-Zolder. Als u ze gemist heeft, of u wilt ze nog eens herbeleven, neem dan een zeker een kijkje in ons fotoboek.

Op zaterdagmiddag is er in paddock #2 een handtekeningsessie voorzien en dat om klokslag 12u00. Stel uw middagmaal dus even uit als u een krabbel of een selfie wil met uw favorieten rijder!

De randanimatie blijft overigens niet beperkt tot de handtekeningsessie. Er zal een vip-gridwalk georganiseerd worden vanaf 15.20 uur. Daarnaast is er net als vorig jaar een kermis in paddock 5 en kunnen de allerkleinsten de ganse dag terecht in het Kids Village. Voor de iets oudere bezoekers is er dan weer een (gratis!) Versuz on Tour-feestje met onder meer DJ’s Dave Lambert en Peter Luts in paddock 3, naast de Otobar. In tegenstelling tot andere jaren zal het feestje echter zowel op zaterdag als zondag doorgaan. Tot slot, voor zij die de wedstrijd vanuit de paddock volgen: er staat een groot LED-scherm aan de cateringzone achteraan de viptoren.

Zoals u van Autosport.be mag verwachten, zijn we vanaf woensdagmiddag aanwezig in Circuit Zolder om voor u het laatste nieuws op te volgen. Ook voor de editie 2019 voorzien we u van uur tot uur van de laatste nieuwtjes en updates en net zoals de voorgaande jaren hebben we op onze website een speciale pagina ingericht welke alle fotopagina's en artikels zal bevatten die we rond de 24 Hours of Zolder publiceren. Voeg dus zeker onze evenementpagina van de 24 Hours of Zolder toe aan uw favorieten!

De 24 Hours of Zolder maakt ook in 2019 weer integraal deel uit van het Belcar Endurance Championship. Bij de koninginnewedstrijd zijn er bovendien dubbele punten te verdienen, Net als de voorgaande jaren worden er weer (gehalveerde) punten uitgereikt na 6 en 12 uur. Op het einde van de race wordt dan nogmaals de volle puntenbuit uitgedeeld. Hierdoor zijn er maximaal 20 punten algemeen en 50 punten per klasse te verdienen.

Bij elke uithoudingswedstrijd is een goed uitgekiende strategie van kapitaal belang, zo ook voor de 24 Hours of Zolder. De details uit de reglementen kennen kan het verschil maken tussen winst of verlies, vandaar dat we u ook graag een download aanbieden van het sportief reglement, het technisch reglement, het bijzonder reglement (Engels) en het technisch reglement van de Porsche Endurance Trophy Benelux (Engels).

Wie de autosportliefhebber wil laten meegenieten van zijn of haar foto's of andere informatie op sociale media, kan daarvoor de hashtag van de 24 Hours of Zolder, #24HoZ, gebruiken. Voeg die dus toe aan uw tweetsfacebookberichteninstagram-posts... en ga de interactie aan met Circuit Zolder! Heeft u als fan of deelnemer opmerkingen voor Autosport.be? U kan ons zoals steeds bereiken via zowel TwitterFacebook als via ons oude vertrouwde contactformulier.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op donderdag 8 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons