van der Horst

24H Zolder: Amateurfotografen met hun neus op de actie

Amateurfotografen op pad
Amateurfotografen op pad
Een tiental amateurfotografen kreeg donderdagmiddag de unieke kans om hun passie in optimale omstandigheden uit te oefenen. In samenwerking met het fototeam van Autosport.be en beroepsfotograaf Jeffrey Gaens gaf Circuit Zolder de liefhebbers een uur lang de kans om langs de piste foto's te nemen. Na een korte veiligheidsbriefing trok het gezelschap bij aanvang van de Pre Qualifying richting de Jacky Ickx Chicane, waar men ongehinderd van achter de vangrails de geheugenkaartjes kon vullen.
Amateurfotograaf in actie
Amateurfotograaf in actie
De Jacky Ickx Chicane bood de groep amateurfotografen, waarin zowel jong als oud vertegenwoordigd was, de uitstekende gelegenheid om veel facetten van de autosportfotografie te ontdekken. Met behulp van de tips van de routiniers kon men leren pannen, de juiste compositie vinden, maar zich ook vlak naast de uitaccelerende wagens positioneren. Na deze sessie waren alle deelnemers razend enthousiast en hoopten zij dat dit initiatief in de toekomst herhaald wordt. Zondagmiddag staat er een tweede fotosessie voor amateurfotografen gepland, al zijn alle beschikbare plaatsen na de overweldigende respons reeds bezet.

Foto: Jeffrey Gaens/Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 10 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eleven Sports 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons