van der Horst

24H Zolder: Anthony Kumpen: "Zevende zege moet er komen"

Anthony Kumpen & Bert Longin
Anthony Kumpen & Bert Longin
Anthony Kumpen is momenteel recordhouder qua aantal zeges in de 24 Hours of Zolder. Zesmaal kwam de Hasselaar als eerste over de meet, eenmaal meer dan klinkende namen als Bert Longin en Marc Goossens. Kumpen probeert het in de editie 2016 nogmaals met een Wolf GB08, een bolide waarmee hij de Zolderse klassieker in 2014 ei zo na won. Dit jaar loopt het seizoen evenwel voor geen meter met een magere puntenoogst in de Belcar ten gevolge van technische problemen aan het Italiaanse prototype. Autosport.be blikt met Kumpen vooruit op een eventuele zevende zege.
  • Heinz Performance
PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
"De 24 Hours of Zolder zijn een van de zwaarste etmaalraces op deze planeet, maar dat maakt het ook zo mooi. Het is een ware strijd voor zowel mens als machine en de uitslag is al enkele malen onverwacht geweest. Ik heb ook beide zijden van de medaille reeds gezien; zo verloren we een quasi zekere zege twee jaar geleden op een halfuur van het einde na eigenlijk enkele strategische foutjes. Ik herinnner me evenwel ook één van mijn eerste zeges; we reden met een Porsche en hadden tijdens elke vrije training van het Belcar-seizoen al met problemen te kampen gehad. Tijdens de 24 Hours of Zolder draaide de wagen evenwel als een Zwitsers uurwerk. Het verschil tussen verlies en winst ligt soms zeer dicht bij elkaar", aldus Kumpen.

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Tijdens de twee voorgaande wedstrijden te Circuit Zolder kende PK Carsport veel elektrische problemen. Niet ideaal om met die historiek de koniginnenwedstrijd van het seizoen aan te snijden. "Klopt, maar ik ben er gerust in dat de elektrische problemen achter de rug zijn. Op donderdag hadden we nog een klein probleempje met de drukverdeling in de versnellingsbak, maar ook dat euvel werd door het team verholpen. Ik ga nog altijd strijden voor de zege, net als mijn teamgenoten trouwens. "

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Beschouw je jezelf als outsider na de problemen eerder dit seizoen? "Voor mij zijn er weinig uitgesproken favorieten in Zolder; in eerste instantie moet de auto het volhouden. Regelmatig kan een outsider met de zege gaan lopen en ook dit jaar is het koffiedikkijken. Die zevende zege die moet er gewoon komen, punt! Dat zou ook een mooi resultaat zijn voor het team, die jongens werken elke wedstrijd keihard maar kregen tot nu toe geen loon naar werken. Ook ikzelf hunker naar een volgende zege; als Limburger de 24 Hours of Zolder winnen is iets waar je nooit voor bedankt!"

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons