van der Horst

24H Zolder: Aqua Protect Racing benadert normtijd het beste

Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
De Pre Qualifying sessie in het kader van de 24 Hours of Zolder startte met een halfuur vertraging nadat het tijdschema was uitgelopen door de overvloedige regenval vanmiddag. De tijden bleven in het eerste deel van de sessie redelijk hoog, maar een halfuur voor het einde besloten de protagonisten collectief dat het money time was. We kregen de ene tijdsverbetering na de andere, maar uiteindelijk bleef de Aqua Protect Racing Norma M20 FC, winnaar van de laatste Belcar-race, het dichts boven de normtijd.
Heinz POWERKIT.shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Heinz POWERKIT.shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Met nog een klein half uur te gaan schoot Sam Dejonghe in de Deldiche Racing Norma M20 FC naar de top van de tabellen, met een chrono van 1:32.055 bleef hij de zuster-norma met Fred Vervisch 1 honderste voor. Meteen nadien besloot Ivan Bellarosa dat hij de snelheid van de Wolf GB08 wilde tonen door een seconde sneller te gaan. Dejonghe liet zich niet aan de zijkant schuiven en ging prompt nog een halve tel rapper. En toen, toen besloot Fred Vervisch, recent nog winnaar van de Intercontinental GT Challenge bij de 24 Hours of Spa, orde op zaken te stellen met een 1:30.143. Hij bleef de merkgenoten van Deldiche Racing en Scuderia Monza voor. De Wolf GB08 Tornado van Heinz POWERKIT by Wolf Racing was vierde.

Independant Motorsports - Porsche 991
Independant Motorsports - Porsche 991
In Belcar 1 was de Independent Motorsports Porsche 911 wederom primus, met een seconde bonus op de "Mark 2" exemplaren van respectievelijk Team Porsche Eindhoven-Maastricht en Belgium Racing. In Belcar 3 hielden twee GT4's de VGL Racing Saker RapX af, met de #31 SRT AMG voor de #245 MSE M4. Hofor Racing zette opnieuw de toon in Belcar 4 met de BMW M3 #210, voor het zusterexemplaar #211 en de Heli Racing BMW 1 Diesel. AR Performance was snelste in de Clubsport klasse, voor JJ Motorsport en Convents Racing.

--- UITSLAG PRE QUALIFYING 24 HOURS OF ZOLDER 2018 ---

Foto: Marnik Mouchaers


   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons