van der Horst

24H Zolder: Arnage Competition wint en is Virtual Belcar Series kampioen

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition wint de Virtual 24 Hours of Zolder. Carlos Diegues, Rodrigo Ferreira en Jimmy Antunes konden in de laatste vier uur het laken compleet naar zich toe trekken, waarmee ze niet alleen de overwinning in de race, maar ook het kampioenschap binnenhalen ten opzichte van Simtag e-Team #2 en GTE Racing. de strijd ging door tot in de finale tien minuten, al verliep dit niet zonder slag of stoot.
Voor Fabrice Cornelis, Sam Kuitert en Coen Klopman ging het allemaal bergaf in die laatste vier uur. Nadat men al veel aero-schade had, probeerde Clopman een TCR in te halen, maar dat liep slecht af, waardoor hij de muur raakte op minder dan twee uur van het einde. De schade was aanzienlijk en hij zag daardoor GTE Racing ineens in de achteruitkijkspiegels. Dan volgde een dramatisch einde, waarbij beide wagens in de laatste minuten in de muur vlogen. Hoewel ze alle twee serieuze schade opgelopen hadden, bleef Simtag e-Team #2 voor, waarmee zij als tweede geklasseerd werden, terwijl Renzo Uylenbroeck, Maxim Van den Hove, Jarno D'Hauw en Senne Lansens als derde eindigden.

Belcar 2 ging zonder problemen richting Flemish Simsports Yellow. Christof Raes, Hans Poelmans, Hugo Xhrouet en Thomas Leysen bleven niet helemaal gespaard van de nodige gevaren die een 24-uursrace voorziet, maar met vier ronden voorsprong en de snelste ronde op het einde van de race zijn zij dan ook de verdiende winnaars. Voor de tweede plaats leek het om een duel te gaan tussen ART Simracing I en EAGLE Race Simulators e-sports PCup, maar Filip Verbert, Ricardo Michalewski, Robin Maas en Kris Louwers hielden goed stand tegen het duo Steve Claeys en Tomas Podprocky. Gezien JWS Motorsport al kampioen was, eindigt Flemish Simsports Yellow hierdoor op twee tellen.

In Belcar 3 viel de strijd stil na de dramatische uitval van de Flemish Simsports Black Porsche. Hierdoor kreeg de BMW Belux BMW van Adam Pinczes, Nicolás Rubilar, Tom Van Kimmenade en Nuno Henriques een vrijgeleide naar de winst. Maar liefst twee ronden voor hadden zij op de THETA Network eSports BMW van Thomas Stockmans, Olivier Vanherk en Koen Gressens. Het werd zelfs een BMW 1-2-3 nadat BRAAB met Abel Court, Bram Bellemans, Sibo Berebrouckx, Jasper Schoonackers en Maxim Roobrouck op het laagste podiumtrapje mocht plaatsnemen. Met deze uitslag mochten Stockmans en co wel vieren, want door het uitvallen van Flemish Simsports Black mogen zij ook de titel in Belcar 3 claimen.

Top vier 2021 Virtual 24 Hours of Zolder Belcar 4
Top vier 2021 Virtual 24 Hours of Zolder Belcar 4
In Belcar 4 viel de race ook al vrij snel in een definitieve plooi nadat Flemish Simsports Red en Ignium Motorsport geregeld in de problemen kwamen en zo SimDistrict TCR Green by BMS eSport van Stefan Calbrecht, Olivier Bultynck, Jitske Miedema en Jens Goosens hun titel nog meer glans gaven met de overwinning in de klasse. Uiteindelijk strandden Kim Beheyt, Hendrik De Graeve, Ben Thaens en Maarten Kerfs voor Flemish Simsports Red op de tweede plaats en moest Paul King, Naveed Hussain en Ben Hicks voor Ignium Motorsport tevreden zijn met de derde plaats in de race alsook in de eindstand.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 21 november 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons