van der Horst

24H Zolder: August by NGT snelste in nachttraining - Enkele penalties voor 24H

August by NGT - Porsche 992 GT3 Cup
August by NGT - Porsche 992 GT3 Cup
De August by NGT Porsche van Nicolas Saelens, Rodrigue Gillion, Nico Verdonck, Glenn van Parijs en Thomas Laurent heeft de laatste trainingssessie van donderdag afgesloten als snelste. De Franse rijder klokte een 1:32.474, drie tiende beter dan Dylan Pereira in de PK Carsport Porsche. De Marc Car Mustang besloot op P9 en Hamofa Motorsport eindigde ook deze sessie op de eerste plaats. De AR Performance BMW WTCC was beste toerisme, en uiteraard ook eerste in TA, terwijl de VDW Motorsport BMW de tabellen in TB topte. Er werden tijdens de nachttraining wel enkele inbreuken op het reglement begaan, die gevolgen hebben voor de wedstrijd.
JDK by G&A - BMW M2 CS Racing
JDK by G&A - BMW M2 CS Racing
JDK by G&A Racing liep een drive-through penalty op - uit te voeren tijdens de wedstrijd - omdat ze een rijderswissel doorvoerden met de motor nog draaiende. Eenzelfde penalty voor TCL Motorsport (bandenwissel met draaiende motor) plus daar bovenop voor diezelfde wagen een stop & go in het openingsuur, omwille van een rijderswissel met draaiende motor. Ook Genius Water Racing mag in het eerste uur een keertje door de pitstraat omdat ze van rijder wisselden met de motor nog aan. Melden we tot slot nog dat de Mercedes niet in actie kwam, vanwege een stukke motor. Het team vervangt de krachtbron om de wagen startklaar te krijgen voor zaterdag.

Morgen, vrijdag, is er geen actie op de piste van Circuit Zolder. Op zaterdag staat er een warm-up gepland vanaf 10u30, terwijl de 45e editie van de 24 Hours of Zolder op gang wordt gevlagd om klokslag 16u00.

--- Uitslag Nachttraining 24H Zolder 2023 ---

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 24 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons