van der Horst

24H Zolder: Baelus Motorsport: "Belangrijkste race van het jaar"

Baelus - BMW M235i Cup
Baelus - BMW M235i Cup
Voor het derde opeenvolgende jaar staat Baelus-Lievens Motorsport aan de start van de 24 Hours of Zolder met de gekende wit-gele BMW M235i Racing Cup. Ondanks dat het Belcar-reglement niet bepaalt dat de BMW M235i's in Cup-configuratie aan de start moeten verschijnen, opteert het team er wel voor niets te wijzigen aan de potente bimmer. Op vlak van rijders gaan regulars Filip Baelus, vader Paul en zoon Bart Lievens scheep met ex-Racing Stars-pilote Eveline Maes.
Baelus-Lievens - BMW M235i Racing Cup
Baelus-Lievens - BMW M235i Racing Cup
“Niet enkel in Belcar, maar ook in andere kampioenschappen bewezen deze wagens dat ze in hun Cup uitvoering perfect voldoen aan de vereisten voor pure endurance racerij”, zegt Bart Lievens. “Natuurlijk hebben wij de wagen eens grondig onderhanden genomen met het oog op deze 40ste editie van de 24 Hours of Zolder. We willen immers goed voorbereid en met vol vertrouwen kunnen van start gaan in deze race die voor ons de belangrijkste van het jaar is.”

Baelus-Lievens - BMW M235i
Baelus-Lievens - BMW M235i
De bolide kan, in Cup-configuratie, geen vuist maken tegen de snellere concurrentie, dat beseft ook bezieler Filip Baelus. “We hebben niet de snelste wagen in onze klasse, maar we gaan proberen het gewoel te vermijden en stelselmatig wat plaatsen goed te maken om zo tot een goed eindresultaat te komen. We hebben er alvast vertrouwen in, want zowel onze rijders, onze crew als onze wagen verkeren in optima forma.”

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 12 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons