van der Horst

24H Zolder: Bart Van Samang zet MSE BMW op pole voor tweede race Belcar Skylimit Sprint Cup

MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
Ook in de tweede kwalificatiesessie ging de snelste chrono naar de MSE Motorsport BMW E92 Coupé, maar nu met Bart Van Samang achter het stuur. Met een ronde in 1:38.140 was Van Samang 2.320 seconde sneller dan Wiebe Wijtzes in de AR Performance BMW E90 M3. De sessie werd een hele tijd onderbroken nadat de VW Lupo stil was gevallen in de Jacky Ickx bocht.
Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 M3
Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 M3
De top vier was een herhaling van de sessie van donderdagmorgen met Steven Maris (BMW M3) en Raf Beliën (BMW 120D) op respectievelijk positie drie en vier. Jan-Jaap Van Dalen (BMW M3 WTCC) nestelde zich in vijfde positie. Michiel Smulders (BMW E36) was weer primus in divisie 5 met een zesde chrono algemeen.


Yannick Van Espen - Honda Civic
Yannick Van Espen - Honda Civic
Tom Van Eenaeme reed de Clio 4 Cup naar een mooie achtste tijd en was daarmee de beste in divisie 3 voor Wouter Manderveld (Renault Clio Cup) en Tom Werckx (BMW 330i). In divisie 2 stond er weer geen maat op Davy Cooreman (Honda Civic) die ruimschoots sneller was dan Nelson Van Hulle (Renault Clio). Divisie 1 tot slot was Yannick Van Espen (Honda Civic) voor de tweede maal de snelste.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 11 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons