van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing TITAN CARGO Porsche met Porsche Carrera Cup-versterking

Jan Ooms - Glenn Paenen - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Ooms - Glenn Paenen - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Naast de eerder aangekondigde Porsche 911 GT3 Cup voor Dylan Derdaele/Nicolas Saelens/Marc Goossens/Kenneth Heyer, zet Belgium Racing nog een tweede gelijkaardige wagen in bij de 24 Hours of Zolder 2021 onder het startnummer 98. Net als bij de andere wedstrijden uit het Belcar Endurance Championship draagt de Porsche #98 de TITAN CARGO-kleuren, maar voor de langste wedstrijd van het jaar krijgen de reguliere rijders versterking van twee heren uit de Porsche Carrera Cup Benelux!
  • Skylimit Events
Glenn Paenen en Jan Ooms, die de voorbije vier races de Porsche 911 GT3 Cup #98 de sporen gaven, kijken al maanden uit naar de start van de mythische Limburgse klassieker. “Vorig jaar was er vanwege de pandemie geen 24 Hours of Zolder, wat maakt dat we eigenlijk allemaal nog meer aan het aftellen waren naar de editie 2021”, bekent Glenn Paenen. “Daarnaast is deze wedstrijd ook op commercieel vlak voor ons belangrijk. Bij de vorige wedstrijd konden we reeds opnieuw enkele partners uitnodigen, maar voor deze race verwachten we liefst een honderdtal genodigden. Dat geeft een weekend dat reeds met stip in onze agenda stond aangeduid nog wat extra cachet.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook Jan Ooms telt af naar donderdag, wanneer de trainingen - en vooral de nachttraining – op het programma staan. “Zowel voor Glenn als voor mij wordt het de allereerste 24 Hours of Zolder, onze allereerste etmaalrace zelfs. Het rijden in het duister zal dus een aanpassing vergen, maar daar kijken we eigenlijk beide naar uit. In het verleden stond ik aan de start van de 12 Uur van Spa, maar dat is al meer dan tien jaar geleden. Deelnemen aan de 24 Hours of Zolder is een beetje een droom die in vervulling gaat. Ik ben ook zeer blij dat er opnieuw publiek is toegelaten en ik hoop er eigenlijk op dat we kunnen aanknopen met de sfeer van weleer. Ik heb zelf al heel wat edities van de 24 Hours of Zolder meegemaakt als supporter en de sfeer was steevast geweldig.”

De vaste TITAN CARGO-tandem krijgt voor deze etmaalrace de versterking van de Nederlander Ziad Geris en de Belg Michael Cool. “We kennen Ziad uit de Porsche Carrera Cup Benelux, waar hij momenteel een directe tegenstander is voor een van onze rijders”, verduidelijkt Program Manager Marc Goossens. “Hij heeft bewezen snel te zijn in sprintwedstrijden en wil nu de overstap maken richting het werk van de langere adem. Bij Belgium Racing vindt hij de perfecte omkadering daarvoor en dus willen we hem daarbij helpen. Ook Michael Cool bewees in diezelfde Porsche Carrera Cup reeds dat hij over heel wat snelheid beschikt en bovendien heeft hij al ervaring in de 24 Hours of Zolder. Een perfect mix dus van ervaring en snelheid, met als hoofddoel uit de problemen te blijven en een plaats in de top 5 te bemachtigen.”
De actie begint op Circuit Zolder op donderdag, met de trainingen en kwalificaties. Op zaterdag staat de warm-up op het menu, waarna om klokslag 16u vervolgens de etmaalrace op gang wordt gevlagd.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 23 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons