van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing trekt Porsche-expert Lars Kern aan

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Viervoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder, Belgium Racing, laat voor de editie 2018 van de Zolderse etmaalrace versterking aanrukken. In tegenstelling tot de voorbije jaren zien we een pak minder gekende rijders aan de start, maar naast vaste waarden Dylan Derdaele en Nicolas Saelens tekenen ook Louis Machiels en Roger Grouwels present op de Porsche 911 GT3 Cup. De troepen van Patric Derdaele en Jan Gabriëls wonnen tot dusver dit seizoen alle Belcar-races in Zolder, terwijl ze bij de manche in Spa gestopt werden door pech op weg naar een nieuwe zege. Dylan Derdaele verdedigt bovendien de leiding in de tussenstand in Belcar 1 en de Porsche Endurance Trophy Benelux.
Finish 24 Hours of Zolder 2014
Finish 24 Hours of Zolder 2014
Nadat Belgium Racing de 24 Hours of Zolder viermaal op rij (een unicum!) had gewonnen vanaf 2013, moesten de Porsche-specialisten afgelopen jaar de zege laten aan de Norma van Frank Thiers, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Christoff Corten en Gilles Magnus - tevens de eerste zege voor een CN-prototype in de Limburgse endurance-klassieker. Met Porsche-experten Dylan Derdaele en Lars Kern beschikken de troepen van Patric Derdaele opnieuw over twee troeven in de strijd om de zege, al zullen ze op absolute snelheid wederom geen vuist kunnen maken tegen de prototypes, die dit jaar met een lagere normtijd hoeven rekening te houden.

Lars Kern is al jaar en dag een gekende naam binnen de Porsche-motorsportafdeling. Eerder dit jaar dook hij met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS nog onder de grens van zeven minuten op de Nürburgring Nordschleife, een verbetering van zijn eigen record een halfjaar eerder, en pakte hij een podiumplaats in de 24 Uur van Dubai met de Manthey Racing Porsche. Daarnaast zien we Kern ook regelmatig aan de start bij VLN-races, waarbij hij de slotrace van het vorige seizoen op zijn naam schreef in combinatie met Frédéric Makowiecki.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons