van der Horst

24H Zolder: Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi willen met Krafft Racing schitteren

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Volgend weekend staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship 2019 op het programma, de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi werken sereen naar de Limburgse etmaalrace toe, met de bedoeling met de Krafft Racing Norma naar het hoogste podiumtrapje te rijden.
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder is een grote uitdaging voor mens en machine, dat is geweten. Ook in 2019 is dat het geval, zeker omdat het niveau van de langste race van het Belcar Endurance Championship opnieuw heel hoog ligt.

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
“Er zijn nogal wat zegekandidaten, ja”, stelt Bert Longin. “Daarom is een goede voorbereiding absoluut noodzakelijk. Ik heb het geluk om me bij mijn 24ste deelname aan de 24 uur te kunnen omringen met drie jonge gasten met veel talent en veel goesting. Ze zitten alledrie op het hoogtepunt van hun kunnen, dus qua strategie of wedstrijdindeling hoeven we geen compromis te sluiten.”

Bij Krafft Racing houdt men het ook bewust bij vier rijders, hoewel er reglementair vijf toegelaten zijn. “Hoe soberder, hoe beter, dat is het devies van Krafft”, glimlacht Longin sr. “En daar kan ik me helemaal in vinden. Als ouderdomsdeken zal ik er ook voor zorgen dat die jonge gasten zich niet te veel laten meeslepen. Voor ego's hebben we in ons team één plaatsje voorzien: in de vuilbak. Eerlijk? Ik heb nog nooit zo rustig naar de 24 uur kunnen toeleven.”

Toch blijft de sportieve uitdaging groot. “Als je een paar jaar geleden een hele race lang uit de problemen kon blijven, finishte je bijna gegarandeerd op het podium”, weet Stienes Longin. “Dat is nu niet meer het geval. Wil je winnen, zal je gas moeten geven. En een degelijke strategie uitwerken.”

Dat hij pas papa is geworden betekent voor Stienes Longin een extra boost. “De geboorte van Matthieu geeft me heel veel energie”, lacht de Leuvenaar. “En maar goed ook. Want ik zou die 24 uur ook wel eens graag willen winnen.”

Winst in de 24 uur van Zolder, dat heeft Christoff Corten sinds 2017 al op zijn palmares staan. “Een geheim om in Zolder te winnen is er niet”, aldus Corten. “Uit de problemen blijven en het verkeer goed inschatten zijn basisvereisten. Onze Norma is dan wel heel snel, maar ook wel wat fragiel. Een Porsche kan bijvoorbeeld beter tegen een stootje, letterlijk dan.”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Van het viertal op de Krafft Racing Norma heeft de 21-jarige Giorgio Maggi het minst ervaring met de Belcar. “Ik ken Giorgio nu al een tijdje”, legt Bert Longin uit. “Sinds we samen in de Le Mans Series hebben gereden (2016, red.) is hij een heel wat gegroeid, zowel fysiek als mentaal. Hij heeft ondertussen al een test met de Norma afgewerkt, en op donderdag zal hij genoeg gelegenheid krijgen om helemaal aan de bolide en het circuit te wennen.”

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder gaan woensdag al van start, met de parade van het circuit richting het Heldenplein in Heusden-Zolder (start om 15u30). Op donderdag krijgen we dan de vrije trainingen, pre-qualifying, Super Pole en de avondlijke trainingen. Op zaterdag volgt dan nog de warm-up, een handtekeningsessie van de rijders om 12 uur en de start van de race om 16 uur. 

Persbericht Longin PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 5 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons