van der Horst

24H Zolder: Bert & Stienes Longin met Christoff Corten en Giorgio Maggi

Christoff Corten
Christoff Corten
Nadat de familie Longin begin deze maand aankondigde de 24 Hours of Zolder te betwisten met Giorgio Maggi, raakte in de marge van de Belcar Endurance Championship-manche in Spa-Francorchamps ook de naam van de vierde rijder bekend. Weinig verrassend gaat het om Christoff Corten en daarmee lijkt Krafft Racing over een zeer sterke formatie te beschikken op de Norma M20 FC #11.
Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonck, Christoff Corten, Gilles Magnus en Frank Thiers
Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonck, Christoff Corten, Gilles Magnus en Frank Thiers
Christoff Corten gooide al meermaals hoge ogen in de nationale en internationale autosport. Bovendien is hij ook een voormalig winnaar van de 24 Hours of Zolder; twee jaar geleden won hij de Limburgse klassieker namelijk met de familie Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk. Bert en Stienes Longin zijn evenmin vreemden, want ze zijn een streekgenoot van Corten en bovendien reed Corten dit seizoen al tweemaal samen met Bert Longin in de Belcar. De eerste keer kwamen ze dicht bij de overwinning, maar gooide een aanrijding roet in het eten. De tweede keer, de race in Spa afgelopen weekend, was het wel raak. Is de derde zege van het seizoen meteen een in de mooiste race van het jaar?

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
"We hebben een sterk team", vertelt Bert Longin. "De pech in Zolder was ontnuchterend, omdat we op koers lagen om de race te winnen. We hebben echter op de best mogelijke manier revanche genomen: door de race erna te winnen. Diezelfde ambitie hebben we ook in de 24 Hours of Zolder: we hebben een pak ervaring in ons team en willen strijden voor de algemene zege. Ik heb al met heel wat wagens gereden, maar onze Norma voelt echt goed aan; het perfecte strijdwapen voor een zware race als de 24H Zolder. Daarnaast ken ik zowel Stienes, Christoff als Giorgio al lange tijd, dus ik weet dat ze heel goed passen binnen de plannen die we als team hebben."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons