van der Horst

24H Zolder: Brand op de Domec Racing Radical (UPDATE)

Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Tijdens de eerste vrije oefensessie in het kader van de 24 Hours of Zolder diende de rode vlag bovengehaald te worden nadat de Domec Racing Radical RXC in brand vloog. De wagen, gepiloteerd door Heinrich Langfermann, vatte vuur bij het afdalen van de Sacramentsheuvel. De baanposten konden de bolide blussen, maar deze werd volledig bedekt door bluspoeder terug naar de pits gebracht, waarbij ook de piloot voor een controle naar de medische antenne werd afgevoerd.
  • New Race Festival
Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
"Er is plots brand ontstaan in de wagen", licht teamchef Luc Dodion toe. "De piloot was wat verrast door de vlammen en is nadien een aantal keren rondgegaan. Het is momenteel nog wat gissen naar de oorzaak, we zijn de wagen aan het onderzoeken en dan gaan we meer weten. "

UPDATE 16U: "Er is een brand ontstaan, maar we weten niet waar de oorzaak licht," verklaarde het team tegenover Autosport.be. "Het kan zijn dat er mogelijk een dichting is gesprongen. De kabelboom is beschadigd, maar het is nog niet duidelijk in welke mate aangezien heel de wagen vol bluspoeder hangt. We gaan nu alles herstellen en trachten klaar te krijgen tegen de kwalificaties." Heinrich Langfermann zat achter het stuur en zat even zonder zuurstof doordat de deur niet opging. De Duitser wordt momenteel ter observatie in het ziekenhuis gehouden.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons