van der Horst

24H Zolder: COMPAREX RACING by EMG Motorsport met een armada aan de start

VR Qvick Racing Team - BMW M2 MARC V8 CARS
VR Qvick Racing Team - BMW M2 MARC V8 CARS
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder blijft één van de grootste autosportevenementen in ons land en dit jaar is dat niet anders. Met namen als de broers Wauters, Tom Boonen en heel wat voormalige winnaars, is het kruim van de Belgische autosport klaar om 24 uur lang strijd te leveren op alle fronten. COMPAREX RACING by EMG Motorsport staat ook scherp voor de wedstrijd en zet maar liefst drie topwagens in, met kans op succes in het algemene klassement, de respectieve klassen en met in het achterhoofd ook de titelstrijd. Hoe dan ook de kleuren van COMPAREX RACING by EMG Motorsport zullen zaterdag en zondag zeker niet onopgemerkt blijven.
  • Heinz Performance
Met drie bolides aan de start van de wedstrijd, is het misschien voor de hand liggend om de effectieven te overlopen.

Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Uiteraard is er de vaste crew, met name de BMW M3 GTR van Steve Vanbellingen, Wiebe Wijtzes en de Nederlander Eric van de Munckhof die het duo vervoegt. Het doel van de snelle heren in de BMW uit Belcar Klasse 4 is dubbel: strijden voor de plaats van beste toerwagen en ook goed scoren in het kampioenschap. “Het wordt een zware race, dat is Zolder sowieso, en met de aangekondigde regen, zal het zeker niet beter worden”, weet routinier Steve Vanbellingen. “Wij hebben inderdaad die dubbele opdracht om goed te scoren in de race en aan onze positie in het kampioenschap te denken.

EMG Motorsport BMW vs. Porsche
EMG Motorsport BMW vs. Porsche
Nog in het kamp van COMPAREX RACING by Qvick Motorsport, vinden we de zeer mooie BMW M2 V8 van vader en zoon Van Rompuy, Erik Qvick, Nico Verdonck en Raphaël van der Straten Ponthoz. In de machtige machine, die ook ’s nachts perfect zichtbaar zal zijn dankzij de vlammen uit de zij-uitlaat, willen zij als gastdeelnemer vooral vooraan eindigen. “Het kampioenschap speelt voor ons geen rol, wij rijden immers in de gastklasse, maar meespelen vooraan moet wel onze ambitie zijn”, aldus Erik Qvick, die de wagen tevens bouwde.

EMG Motorsport - Porsche 991
EMG Motorsport - Porsche 991
Wie BMW zegt in Zolder, zegt ook Porsche, want die beide merken hebben het gros van de zeges in de Limburgse klassieker onder elkaar verdeeld. COMPAREX RACING by EMG Motorsport zet ook een Porsche 911 in, voor John De Wilde, Bert Redant, Michiel Verhaeren en Peter Van Delm. En met een Porsche 911 is het doel sowieso om vooraan te eindigen…Tv: live en integraal

Comparex Racing by EMG Motorsport armada
Comparex Racing by EMG Motorsport armada
Noteren we ook de samenwerking met Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt. Zij zenden de Eleven Sports 24 Uur van Zolder zaterdag uit van 15u15 tot 22u00 en zondag van 10u00 tot 17u00 en tijdens de nacht is er een livestream op de website van Belcarendurance.be.

Comparex Racing by EMG Motorsport PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons