van der Horst

24H Zolder: COMPAREX RACING by EMG Motorsport overleeft bijzonder harde race

EMG Motorsport BMW en Porsche samen over de finish
EMG Motorsport BMW en Porsche samen over de finish
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder blijft één van de grootste, maar ook zwaarste autosportevenementen in ons land en dit jaar was dat niet anders. COMPAREX RACING zette maar liefst drie wagens in voor de uitgave 2017 van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder en alle drie de wagens bereikten de finish, een eerste zege op zich in wat een erg harde wedstrijd was. De BMW M3 GTR van Steve Vanbellingen, Wiebe Wijtzes en de Nederlander Eric van de Munckhof kwam als 18de over de meet en is opnieuw leider in het kampioenschap van de klasse Belcar 4. Nog in het kamp van COMPAREX RACING, vonden we de zeer mooie BMW M2 V8 van vader en zoon Van Rompuy, Erik Qvick, Nico Verdonck en Raphaël van der Straten Ponthoz. Zij kwamen als 14de over de meet en mochten naar het podium in hun klasse, net als voor John De Wilde, Bert Redant, Michiel Verhaeren en Peter Van Delm in hun Porsche 911, die naar een knappe achtste plek algemeen reden.
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Steve Vanbellingen en zijn teamgenoten hebben zeer lang als eerste bovenaan de ranking van de toerwagens gestaan, maar bij het ochtendgloren diende het technische team van EMG Motorsport de versnellingsbak van de BMW te wisselen. De wagen verloor uiteraard plaatsen in het klassement, maar de drie rijders bleven vechten tot het einde.Wiebe Wijtzes, Erik van den Munckhof en Steve Vanbellingen
Wiebe Wijtzes, Erik van den Munckhof en Steve Vanbellingen
Steve Vanbellingen: “We hebben ten eerste de race met drie gereden, toch wel een beenharde opdracht wat voor ons ook een zege op zich is. De wedstrijd was goed, we hebben de volle punten gepakt na 6 en 12 uur, maar ja, de versnellingsbak van de BMW liet het afweten. Nu goed, we hebben geen enkel moment aan opgeven gedacht en dat resulteert in een tweede plek in de klasse en heel wat punten voor het kampioenschap. Wij gaan nu vol voor de titel en daarover wordt beslist tijdens de laatste race van het jaar, midden oktober.”

De Porsche 911 kende een feilloze race en tikte aan als 8ste en derde in klasse 1. Hun race was er één zoals een uithoudingsrace hoort te zijn.

EMG Motorsport crew
EMG Motorsport crew
Bert Redant: “We hebben echt gereden voor wat we waard zijn en ik ben erg blij met dit resultaat, zeker omdat ook mijn zonen bij hun debuut op het podium eindigen. Ik heb genoten van deze editie, als rijder en als vader. Maar chapeau voor het team, mijn teamgenoten en alle mensen die bij ons project betrokken waren voor deze mooie editie!”


Last but not least zagen we de kleuren van Comparex Racing de machtige BMW M2 V8. In de gastklasse 7A kaapten ook zij een podiumplaats weg.

Dirk Van Rompuy: “Met zo’n nagelnieuwe wagen de 24 uur uitrijden en een podium pakken, ik ben uiteraard erg blij!”

Comparex Racing by EMG Motorsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons