van der Horst

24H Zolder: Convents Racing, lokale helden

Convents - BMW Clubsport
Convents - BMW Clubsport
De 24 Hours of Zolder heeft al heel wat jaren de reputatie een wedstrijd te zijn met een stevige lokale verankering. Zelfs globaal gezien, krijgen er slechts weinig uithoudingswedstrijden met het karakter van de etmaalrace in Heusden-Zolder dermate veel piloten en teams uit de directe omgeving van het circuit aan de start. Sommige deelnemers zijn echter opgegroeid met Circuit Zolder in de achtertuin; bijvoorbeeld bij Convents Racing.
Bart Ooms & Yannick Dupont
Bart Ooms & Yannick Dupont
"Wij zijn inderdaad een volledig Limburgs team", legt Yannick Dupont uit aan Autosport.be. "Meer zelfs, wij zijn een team dat vlakbij het circuit zijn thuisbasis kent en waarvan alle rijders nog eens in de nabijheid van het circuit wonen. In zo'n geval is de connectie met een wedstrijd als de 24 Hours of Zolder natuurlijk groot; ik heb nooit anders geweten dan dat er een etmaalrace in Zolder werd gehouden en dat het circuit er was. Van jongs af aan ga ik naar het circuit, want de racerij, dat liep ook reeds door de aderen van mijn vader."

Steve Raymakers - Davy Convents
Steve Raymakers - Davy Convents
"Onze familie heeft een kloppend autosporthart en dat geldt eveneens voor onze race-familie, Convents Racing", gaat de Limburger verder. "De nabijheid bij het circuit is daar zeker een grote factor in geweest, want ik ben opgegroeid op 300 meter van Circuit Zolder. Idem voor Davy en zijn zoon Vincent trouwens; de wagen staat aan de overzijde van het Albertkanaal aan het circuit. En dan Steve (Raymakers n.v.d.r.); hij is net als ik van Bolderberg dus dat is letterlijk aan de overkant van de heuvel naast het circuit."

Convents Racing - BMW Clubsport
Convents Racing - BMW Clubsport
"Hoewel de 24 Hours of Zolder in heel België, en ook daarbuiten, aandacht krijgt, geeft het feit dat wij vlakbij het circuit wonen de wedstrijd net dat tikkeltje extra cachet. Ja, in eerste instantie is het een autosportwedstrijd en willen we zo hoog mogelijk eindigen. Aan ambitie heeft het ons nooit ontbroken overigens. We krijgen echter zoveel vrienden en kennissen op bezoek; dat maakt het hele weekend extra speciaal, genieten van de eerste minuut bij de parade tot ... hopelijk... het podium."

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 14 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons