van der Horst

24H Zolder: De nieuwelingen van JJ Motorsport blikken vooruit

JJ Motorsport - BMW M240i Racing Cup
JJ Motorsport - BMW M240i Racing Cup
Stijn Lowette, Gregory Stevens en Tom Heeren: het zijn drie nieuwe namen in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, maar dat is niet alles. De drie Limburgse ondernemers staan dit weekend namelijk aan de start van hun allereerste race! Om die bijzonder stevige uitdaging aan te gaan, doen ze een beroep op de ervaring van Frederic De Neef en de BMW M240i #234 van JJ Motorsport. De drie debutanten blikten vooruit tijdens de parade in Heusden-Zolder en zullen ook na afloop hun verhaal doen aan Autosport.be.
  • Shopa
De drie debutanten trekken deze week uiteraard niet onvoorbereid naar het Limburgse circuit, voor het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship. Wegkapitein Frederic De Neef, die niet alleen Porsche-instructeur is maar ook ervaring meedraagt uit andere etmaalraces, doet het verhaal. “Ik kreeg telefoon van Stijn, die na zijn ervaringen tijdens de Porsche Ice Experience en diverse trackdays zin had om te debuteren in competitie. Zijn droom om deel te nemen aan de 24 Uur van Zolder werd echter op de lange baan geschoven, door zakelijke verplichtingen, geplande vakanties en andere hindernissen. Uiteindelijk heeft hij toch de knoop doorgehakt en nu staat hij naast mij, klaar voor zijn debuut in de autosport!”

Toen het team dankzij de komst van Gregory Stevens en Tom Heeren compleet was, kon de voorbereiding beginnen. Met de coaching van Stef Vancampenhoudt en Gregory Eyckmans werden een viertal testdagen afgewerkt. Het echte werk, dat is echter nog iets helemaal anders… “De BMW is een veilige en betrouwbare wagen gebleken voor amateurs als wij, en we weten ondertussen ook al hoe we moeten omgaan met de slick-banden en wat de geheimen zijn van het circuit van Zolder”, vertelt Stijn Lowette, CEO van Kambukka. “Geen van ons drie heeft daarentegen al in het donker gereden. Bovendien zullen we weinig tijd krijgen om gewend te raken aan de snelheid waarmee de prototypes ons het hele weekend zullen inhalen. Combineer die twee factoren – de nacht en het snellere verkeer – en je weet dat we hier uiterst gefocust zullen moeten zijn om zondag aan de eindmeet te staan.”

De ambities van het team staan volgens Lowette dus als een paal boven water. “Het zou bijzonder jammer zijn om niet aan de eindmeet te staan. We gaan dus proberen om de race behoedzaam aan te pakken, geen risico’s te nemen en rondjes af te malen om zo ervaring op te doen. Het belangrijkste is uiteraard dat we ons amuseren en een onvergetelijk weekend beleven!”

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op donderdag 8 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons