van der Horst

24H Zolder: De Transam Euro klaar om te verrassen

Braxx Racing - Chevrolet Camaro TA2
Braxx Racing - Chevrolet Camaro TA2
Zoals enkele weken geleden werd aangekondigd, zal er een Transam Euro TA2 deelnemen aan de komende Eleven Sports 24 Hours of Zolder, het hoogtepunt, traditioneel, van het Belcar Endurance Championship in ons land! Braxx Racing van Jerry De Weerdt zet de wagen in de zeer competitieve Belcar 1 in. Aan het stuur vinden we Marc Goossens, Pierre-Yves Rosoux, Sven Van Laere, Kris Van Kelst en Johan Caeldries.
“Deze deelname aan de 24 Uur van Zolder, is een logisch gevolg van de ontwikkeling van de uithoudingskit van de Transam Euro”, legt Lucie Storez-Gueudry, CEO van Transam Euro uit. “Samen met onze partner Braxx Racing, is het doel om de wagen verder te ontwikkelen, richting de langere races en het potentieel van de wagen aan te tonen. Het project gaat dus verder.”
 
Tegenover de Porsche Cup die gemaakt zijn voor het werk in Zolder, zal de indrukwekkende Amerikaanse bolide met de look van een Chevrolet Camaro misschien wel voor de verrassing zorgen in de categorie Belcar 1. “Ik heb enkele dagen kunnen testen in Spanje, en op 2 augustus waren we in Zolder met Braxx Racing. De auto heeft van 9 tot 17 uur zonder het minste probleem gereden”, aldus Pierre-Yves Rosoux, die de PR verzorgt. “We weten dat uithoudingsraces en betrouwbaarheid hand in hand gaan. Gezien de categorie waarin de Transam Euro uitkomt, mikken we in Limburg op de verdere ontwikkeling, maar ik heb zo wel mijn idee over wat de wagen in deze 24-uursrace kan. Het werk van Braxx Racing zou de mensen wel eens kunnen verrassen. Marc Goossens en de andere rijders willen duidelijk maken hoe goed deze wagen voor de Europese markt is.”
 
Het team aan het stuur van de Transam Euro zal in Zolder alvast erg gevarieerd zijn. “Naast Marc Goossens en Pierre-Yves Rosoux, de huisrijders, ontvangen we met plezier Sven Van Laere, die deze race erg goed kent, Kris Van Kelst en Johan Caeldries”, gaat Lucie Storez-Gueudry. “Dat is nu precies wat we als team nastreefden. Ik weet dat de mensen naar onze wagen zullen kijken in Zolder en de samenwerking met Braxx Racing zal aantonen dat de wagen progressie maakt, en zal dus deuren voor de toekomst openen.”
 
Op dus naar Zolder en wat algemeen beschouwd wordt als één van de moeilijkste 24-uursraces in de wereld, een uitdaging voor mens en machine. En net dat wil de Transam Euro tot een goed einde brengen…  

Persbericht Braxx Racing  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons