van der Horst

24H Zolder: Dejonghe/Boonen/Piessens leiden na brand bij Russell Racing

Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Na een lastig wedstrijdbegin is het om klokslag acht uur de Deldiche Racing Norma M20 FC #110 van Sam Dejonghe, Tom Boonen en Thomas Piessens die de leiding heeft in de 42e 24 Hours of Zolder. De wagen gaat de Krafft Racing-bolide, die af te rekenen kreeg met alternatorproblemen, vooraf, terwijl de Belgium Racing Porsche een solide nacht kende en nog steeds de virtuele bronzen medaille bezet. De Limburgse recordwinnaar doet wat het moet doen: aanklampen door er een goed tempo op na te houden.
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
De nacht bracht enkele algemene leiderswissels, die nogmaals benadrukken hoe zwaar en genadeloos de 24 Hours of Zolder is. Nadat Krafft Racing de kop verloor door elektrische problemen, erfde de #1 Russell Racing by PK Carsport de leiding over. De wagen brandde tijdens de nacht echter uit, waardoor plots ietwat onverwacht GHK Racing by T2 bovenaan de tabellen mocht plaatsnemen. De Norma reed een zeer sterke, wat onopvallende, race en zag die prestatie dus beloond. Het zou echter niet blijven duren want iets voor 8 stond de wagen in de box en bij het ingaan van ronde #500 was het Deldiche Racing dat met de turbo-Norma #110 de leiding overnam. De Krafft Racing Norma klom terug op naar de tweede plaats, op slechts enkele ronden van de leiding. Bij het minste probleem bij de twee koplopers ligt Belgium Racing echter op vinkenslag richting een vijfde recordzege. McDonald's Racing, ook al in de problemen tijdens de nacht, staat momenteel op P4, voor de Lamborghini.

Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
In Belcar 4 leidt Getspeed (#93), QSR bouwde in Belcar 5 een voorsprong van enkele ronden uit op Baelus Motorsport en lange leider Küpper Racing. JJ Motorsport heeft momenteel een 1-2 in handen in Belcar 6, met de XWift-wagen voor de EL-bolide.Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 11 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons