van der Horst

24H Zolder: Deldiche Racing Norma De Cock/Joosen/Verbergt/Vanbellingen start als 17e

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De Deldiche Racing by JTB Norma M20 FCT van Luc De Cock, Tim Joosen, Tim Verbergt en Steve Vanbellingen zal morgen de 24 Hours of Zolder vanaf de 17e plaats starten. De wagen zette geen chrono neer tijdens de Super Pole-sessie na motorproblemen. Het reglement stipuleert dat de wagen dan achteraan de grid moet starten, maar omwille van veiligheidsredenen zal de CN proto als laatste in de klasse starten. Dat betekent dus een negende startrij, gezien de Art Racing Radical hekkensluiter was in Belcar 1 op een 16e plaats algemeen.
  • Powercars
Joosen parkeert de Norma in de pits bij de super pole
Joosen parkeert de Norma in de pits bij de super pole
Tim Joosen was enorm ontgoocheld toen hij de rood-zwarte bolide moest parkeren zonder een snelle chrono nagejaagd te hebben. "Dit is echt wel balen", zuchtte de Antwerpenaar. "We hadden eerder op de dag tijdens de pre-qualifying een probleem met de motor en hoopten het opgelost te hebben. Helaas bleek bij de Super Pole al snel dat het issue er nog steeds was. Vervelend, omdat het enkel bij zware belasting de kop opstak. Dit is vooral zuur omdat ik weet hoe hard het team gewerkt heeft. Persoonlijk baal ik natuurlijk ook, want ik heb dit rondje misschien al duizend keer in mijn hoofd afgespeeld in de aanloop naar de Super Pole. Je telt hier als rijder een heel jaar naar af, één rondje waarin je de piste voor jezelf hebt en waar het moet gebeuren."

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 9 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons