van der Horst

24H Zolder: Deldiche Racing vooraan bij eerste vrije training

Deldiche Racing - Norma M20 FCT
Deldiche Racing - Norma M20 FCT
Deldiche Racing betwist dit jaar niet het Belcar Endurance Championship, maar voor de 24 Hours of Zolder maakt het team een uitzondering en zet één Norma in. Met Sam Dejonghe aan het stuur zette de wagen donderdagmorgen direct de snelste tijd neer in de eerste vrije training. Met een ronde in 1:29.876 bleek Dejonghe 0.093 seconde sneller dan de Krafft/PK Carsport Norma.
  • Heinz Performance
ProSport Racing - Porsche 992
ProSport Racing - Porsche 992
We vonden trouwens de zes Norma’s terug op de eerste zes plaatsen in de eerste vrije training. Met de zevende tijd volgde de eerste GT, de  ProSport Racing Porsche 911 GT3 Cup. Achter de RED ANT RACING Porsche was er een mooie negende tijd voor de Praga R1 van Ben Collins. De Wolf van Art Racing sloot de top tien af. De Belgium Racing Porsche #99 ging even van de baan maar zonder erg maar kwam niet verder dan de vijftiende plaats. Snelste toerismewagen was de JJ Motorsport BMW M2 CS Racing met de twintigste tijd algemeen, net voor het identieke exemplaar van VR Racing by Qvick Motorsport. De Xwift Racing Events BMW #33 klokte de snelste tijd in de TB klasse. Tweeëndertig wagens namen aan de sessie deel.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 23 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons