van der Horst

24H Zolder: Deldiche Racing vroegtijdig uitgeschakeld in Belgische klassieker bij uitstek

Het verhaal heeft geen happy end gekregen… Deldiche Racing heeft tijdens de 43ste editie van de 24 uur van Zolder vroegtijdig de handdoek in de ring moeten gooien en hiermee is het tijdperk van de legendarische Norma M20FC in de Limburgse uithoudingsrace meteen ook afgesloten. Deldiche Racing heeft meer dan één keer een hoofdrol in deze harde wedstrijd gespeeld, maar Dame Fortuna was nooit echt helemaal op de afspraak. Tim Joosen, Steve Vanbellingen, Thomas Piessens en Sam Dejonghe leverden ook dit jaar weer fantastisch werk en kleurden de Zolderse race tot het moment van de ongelukkige opgave.
Alles klopte, het plan was waterdicht, en de uitvoering ervan was tot net na middernacht ook strak en perfect. De Deldiche Racing Norma M20FC streed vooraan mee voor de zege in de 24 uur van Zolder tot een aanrijding een einde aan alle ambities maakte. De auto raakte beschadigd en als gevolg van de aanrijding ging ook de krachtbron van de Franse open prototype stuk. Het doek viel voor het team en niet alleen over deze race, maar ook over het verhaal van de open wagens in de 24 uur van Zolder. Zoals geweten veranderen in 2022 de spelregels van het nationale uithoudingskampioenschap en wijken de CN-prototypes naar andere oorden uit, waaronder zoals nu al het geval is de Supercar Challenge.
 
Jim De Cock (teammanager): “We hebben een bijna perfect weekend beleefd, met heel het team en dat van de volledige heropbouw en voorbereiding van de Norma M20FC over de vrije trainingen en de kwalificaties tot het eerste deel van deze harde en soms ook ondankbare wedstrijd. Net na middernacht liep het dan fout, terwijl we voor de zege vochten. Tim raakte in een race-incident betrokken, de intercooler ging als gevolg van de impact stuk en door omstandigheden is er een steentje in de motor geraakt en dat heeft de kleppen beschadigd. Het is extra jammer, want de Peugeot Turbo was ondertussen echt betrouwbaar en dan net zo de race moeten verlaten is sneu. Game over dus. Het doet erg veel pijn, niet alleen voor de race op zich, maar ook omdat een hoofdstuk hier
 
afgesloten wordt. We hebben in deze race en het kampioenschap zeges behaald, titels gewonnen, maar nooit de 24 uur van Zolder op onze naam geschreven en dat blijft een open plek op ons palmares. Ik wil vandaag vooral iedereen bedanken die bij dit project betrokken is geweest en met wie we ook in de toekomst andere avonturen aangaan. Het is een beetje met spijt in het hart, maar het is nu zo.
 
Het seizoen van Deldiche Racing is echter nog helemaal niet afgelopen, want volgende week al start het team in de schitterende Spa 6 Hours, één van de mooiste wedstrijden voor historische GT’s en toerwagens op het oude continent. Ook de manches van de Supercar Challenge in Spa en Assen, later in oktober staan nog op het menu.

Deldiche Racing Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 26 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons