van der Horst

24H Zolder: Derde keer goede keer voor Deldiche Racing?

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing, het team dat vorig seizoen op de 24 Hours of Zolder na alle wedstrijden won binnen de Belcar en tijdens alle races vertrok van op de pole wil revanche nemen tijdens de Zolderse etmaalrace na de pech van vorig jaar. Toen ging immers een quasi zekere winst verloren na een crash in de regen. De voornaamste ontmoeting van het seizoen willen ze ditmaal in winnende positie afsluiten. Niet alleen om geschiedenis te schrijven met de Norma, maar ook om hun positie in het kampioenschap te verbeteren. Het trio van vorig seizoen Luc De Cock, Tim Joosen en Sam Dejonghe tekent terug paraat en wordt nu versterkt door Thomas Piessens die met Deldiche ook de Belcar betwist. Geen externe piloten dus voor de regerende Belcar kampioen.
  • LTF
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Enkele technische problemen maakten dat Deldiche Racing zijn titel dit seizoen nog niet optimaal heeft kunnen verdedigen. Maar bij het team rond de familie De Cock kijken ze liever voorwaarts richting de 24H Zolder van komend weekend.
 
Teamchef Jim De Cock: “Ja, er waren inderdaad wat technische problemen, maar daar hebben de piloten niets mee te maken. We verloren dan nog eens de zege in Zolder tijdens het Blancpain Sprint Series weekend door een drive through en met de normtijd is zoiets dodelijk. Maar je hoort ons niet klagen. We amuseren ons nog steeds te pletter en gaat het wat minder in de Belcar, dan staan we toch mooi aan de leiding in de Supercar Challenge voor de LMP3 wagens”.
 
Derde keer goede keer?
 
Sam Dejonghe/Tim Joosen/Luc De Cock - Deldiche Racing
Sam Dejonghe/Tim Joosen/Luc De Cock - Deldiche Racing
“We hebben er vooral enorm veel zin in. En ons groot voordeel is dat alle piloten deel uitmaken van het bestaande team. Luc, Tim, Sam en Thomas kennen elkaar en ook de wagen zeer goed. Binnen het team kennen we van iedereen de sterke en zwakke plekken en de piloten kennen de wagen perfect en kunnen zodoende ook veel en juiste feedback geven. Dus is het voor ons als team een droom met een dergelijk homogeen en snel kwartet aan de start te staan. Ook een pluspunt indien het zou regenen. Regen hoeft niet meteen een nadeel te zijn. Een proto kan snel zijn in de regen, maar is wel iets gevoeliger inzake aquaplaning. We hebben trouwens vorige donderdag een perfecte regentraining gehad en we hebben een hele lijst van tests kunnen afvinken. We rijden niet met de snelste Norma van het lot, maar wel een van de meest betrouwbare en met een rijderskwartet die de wagen goed kent. Niet onbelangrijk".

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
"Vorig jaar vielen we uit na de crash van een externe piloot in de regen. We lagen op dat moment negen ronden voor op de tweede en konden de race eigenlijk niet meer verliezen. We zijn beducht op revanche en we hebben de zaken anders aangepakt. We zien onszelf niet direct als favoriet, maar we hebben ondertussen reeds twee edities aan ervaring en we zijn zeer ambitieus".

"Van de superpole liggen we niet wakker, maar we doen wel mee voor de knikkers. We laten het op ons afkomen. Momenteel is dit voor ons een onderdeel van de race, maar het krijgt geen prioriteit".

Thomas Piessens - Luc De Cock - Tim Joosen
Thomas Piessens - Luc De Cock - Tim Joosen
"Toch nog eens meegeven dat we zeer tevreden zijn met de komst van Thomas Piessens dit seizoen. Naast de gevestigde waarden Sam, Tim en Luc is Thomas een grote meerwaarde. Hij is snel, betrouwbaar, houdt zich perfect aan de afspraken en is vanaf de eerste meters gegroeid binnen het team. Hij past dan ook perfect binnen de denkpiste en de structuur van het team”, besluit een enthousiaste teamchef Jim De Cock.
 
start 24H Zolder 2016
start 24H Zolder 2016
Voor Deldiche Racing is niet alleen de zege van belang, maar ook het kampioenschap waarin ze nu vierde staan binnen de Klasse. De verschillen met de derde en tweede plaats zijn amper één en twee puntjes en gezien PK Carsport in de gastklasse rijdt met een Porsche, zal Deldiche Racing sowieso een plaats opschuiven. Dat betekent ook dat ze zullen moeten rekening houden met de puntendeling na zes en twaalf uren wedstrijd. Er zijn immers dubbele punten te verdienen. Met 50% na zes uren, 50% na twaalf uren en nog eens 100% aan de eindmeet.

Foto's: Marnik Mouchaers - Niels Vaeck - Martijn Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 16 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons