van der Horst

24H Zolder: Dries Vanthoor pakt een schitterende thuiszege

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
Gezien het reglement in de 24 Uur van Zolder geen GT3-wagens meer toelaat, stapte Dries Vanthoor dit weekend, op eigen bodem uitzonderlijk niet in een Audi. Hij nam daarentegen plaats in een Porsche 991 GT3 Cup Challenge van het Belgische team Independent Motorsports. Dat deed hij samen met teameigenaar Lieven Goegebuer, Niels Lagrange, Christian Engelhart en Xavier Stevens. In een strijd tegen de kleine prototypes CN, kwam de Duitse GT als winnaar uit de bus, in wat door velen als een van de hardste uithoudingsraces van de wereld wordt beschouwd. Dries Vanthoor evenaart zo zijn broer Laurens Vanthoor die enkele jaren geleden, met Audi, al deze Limburgse klassieker won.
Amper twee weken na afloop van de Total 24 Hours of Spa kon Dries Vanthoor… racen in zijn tuin. De 41ste editie van de 24 Hours of Zolder is naar goede gewoonte een strijd tussen open prototypes CN en Porsche Cup, en Dries Vanthoor koos net als afgelopen jaar voor een Duitse GT-wagen. Tijdens de kwalificaties pakte het team een plekje vooraan in de startorde, maar zoals zo vaak en zeker in Zolder, is de startorde van minder belang.
 
Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
Dries Vanthoor: “Zolder is een harde race voor mens en machine. Je kan amper tot rust komen, want de rechte stukken zijn erg kort en door de grote verschillen in snelheid tussen prototypes, GT-wagens en toerwagens en de mix van amateurs en professionele rijders, is het altijd opletten geblazen. Dat is een heel ander gegeven dan Spa en ook dan de Nürburgring. Zolder is Zolder en om te winnen, moet je echt de juist mindset hebben. Met Independent Motorsports hadden we die van bij de eerste meter tijdens de vrije trainingen en we maakten goede afspraken voor de race, met afgelijnde taken voor iedere rijder. Bovendien konden we rekenen op een gedreven en zeer gedegen team voor de technische ondersteuning en een bijzonder goede strateeg.”
 
De race zelf werd een harde editie. Een editie waarin de winnaar pas op het einde van de rit bekend werd. De wagen van Dries Vanthoor nestelde zich bij het ochtendgloren vooraan en het prachtige foutloze werk van de jonge Limburger en zijn teamgenoten leidde tot de zege, een primeur overigens voor het team en alle vijf de rijders.
 
Dries Vanthoor: “Ik ben vooral blij omdat Zolder mijn thuisrace is, waar al mijn vrienden en familie aanwezig zijn. Ik ben hier echt thuis en hier winnen geeft een bijzonder gevoel. Le Mans of Spa, dat zijn internationale wedstrijden, dit is echt het ‘thuis’gevoel. Ik kijk met veel plezier op deze editie terug en, ik heb stiekem een droom: deze race met mijn papa en Laurens…winnen. Maar goed, nu gaan we genieten van de zege en dan is het richting Zandvoort, voor de volgende race van de ADAC GT Masters volgend weekend!” 

Persbericht Dries Vanthoor  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons