van der Horst

24H Zolder: Dries Vanthoor pakt winst in Belcar 1

MExT Racing - Porsche 991
MExT Racing - Porsche 991
Dries Vanthoorwerkt deze zomer een onwaarschijnlijk marathonprogramma af. De snelle man uit Zolder reed ondertussen in een Ferrari 488 GTE al naar winst in de categorie LM GTE Am in de 24 Uur van Le Mans, betwistte de 6 Uur van Paul Ricard en de 24 Uur van Spa in het kader van de BlancpainEndurance Series met zijn WRT Audi R8 LMS. In de Eleven Sports 24 Hours of Zolder rondde hij zijn 78 uur marathonracen af met een vijfde plaats algemeen en winst in de categorie voor de GT-wagens.
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder zijn opnieuw een succes geworden. De race was uitermate betwist en voor het eerst kwam er een prototype als winnaar over de meet. Dries Vanthoor eindigde als vijfde algemeen en won met de MExT Racing team Porsche 911 GT3 Cup ook de klasse voor de GT-wagens.
 
Dries Vanthoor was niet alleen magistraal tijdens de kwalificaties, de jonge Limburger toonde ook tijdens de race nog maar eens dat hij over heel wat talent beschikt.
 
Dries Vanthoor: “Vijfde en winst in de klasse is mooi, maar natuurlijk had ik liever gewonnen”, aldus Vanthoor nadat hij uit de wagen kwam. “We hebben een quasi foutloze wedstrijd gereden, maar de prototypes waren ditmaal én snel én betrouwbaar. Bovendien zijn die wagens ook nog eens zeer zuinig, dus veel was er niet tegen in te brengen. Mijn hoed ook af voor mijn teamgenoten, Koen en Kris Wauters, Xavier Stevens en Lieven Goegebuer, want alleen redt je het hier niet natuurlijk. Ik moet ook zeggen dat Zolder een toch wel erg fysiek circuit is. Al bij al, na mijn zege in Le Mans, nu ook mijn klasse winnen, is wel goed voor het palmares.
 
Nu staat er dus geen vakantie in de agenda van de snelle Limburger. Volgend weekend racet hij immers in de vierde van vijf meetings van de Blanpain GT Sprint Series, uiteraard met het WRT Audi Team in de kleuren van de Belgian Audi Club. Vanthoor wil daar de sterke lijn van deze zomer doortrekken en opnieuw meespelen in de voorste gelederen. 

Dries Vanthoor Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons