van der Horst

24H Zolder: Een blik op de weersverwachting

Circuit Zolder
Circuit Zolder
De weersomstandigheden kunnen ook dit jaar een grote invloed hebben op het verloop van de loodzware Limburgse etmaalrace en dus blikken we kort vooruit op wat de weergoden op dit ogenblik in petto lijken te hebben voor het Zolderse asfaltlint.
Voor de trainingsritten en kwalificaties op donderdag wordt er regen verwacht doorheen de dag. Een storing trekt van west naar oost over het land, de eerste druppels bereikten het circuit reeds voor de start van de eerst sessie. In de namiddag kunnen de buien hevig zijn en gepaard gaan met onweer volgens het KMI. Tegen de avond zou de regenkans afnemen, wat het beste doet verhopen voor de Superpole sessie net voor de middernacht. 

Voor het weekend ogen de kaarten beter. Er is geen sprake van een structurele regenzone, maar een eventuele bui wordt op zaterdag vooralsnog niet uitgesloten door ons nationaal weerinstituut. Zondag wordt de beste dag van het weekend, met meer zon en geen regen. Tijdens de race worden er temperaturen tot de 22 graden verwacht, terwijl het kwik kan zakken tot 13 graden tijdens de nacht, ideaal om het materiaal te ontzien dus. Klik hier voor een meteogram voor de komende 48 uur.

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons