van der Horst

24H Zolder: Eén van de grootste evenementen van de Belgische autosport

Start 24H Zolder 2016
Start 24H Zolder 2016
Circuit Zolder nodigt u op zaterdag 19 en zondag 20 augustus uit voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De voorbereidingen zijn in volle gang, het grootste Vlaamse race-event van het jaar komt er weer aan!
24 uur lang scheuren zo'n 200 tal piloten in flitsende wagens tegen topsnelheid over het circuit om zoveel mogelijk rondes af te leggen. Dat zijn sinds 1976 de onvervalste ingrediënten van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Aan die succesformule van het Eleven Sports Belgian Endurance Championship Belcar zijn dit jaar enkele accenten toegevoegd. Zo maakt dit jaar Tom Boonen zijn debuut naast gevestigde waarden als Anthony Kumpen en de gebroeders Wauters.

Zo is er de kleurrijke en spectaculaire openingsact Circo di Strada. Zij mochten dit jaar met hun verrassende combinatie van muziek en circusacts zoals eenwielfietsen, ballopen, jongleren en steltlopen de Formule 1 van Bahrein opluisteren.

Nieuw is ook de samenwerking met Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt. Zij zenden de Eleven Sports 24 Uur live zaterdag van 15u15 u tot 22u00 en zondag 10u00 tot 17u00 vanop het circuit uit en tijdens de nacht is er een livestream op de website van Belcarendurance.be. Dat bezorgt de deelnemers en hun sportieve partners nog meer airplay. Topsport met een lokale verankering live in beeld, dat is een mooie invulling van onze ambitie.

De hoogmis van het Eleven Sports Belgian Endurance Championship Belcar

Zijn de teams klaar en getuned voor de vierde en belangrijkste manche van het seizoen, de uitputtingsslag van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder op 19 en 20 augustus?

Aan de leiding in de Belcar 1, waar de Porsches het woord voeren, staat nog steeds – met 17 punten voorsprong – de Porsche 911 van Frederic Bouvy/Damien Coens/Didier Van Dalen van No Speed Limit. Benieuwd of de opmars van tweede in de stand, MeXT Racing, na twee overwinningen in de vorige manches, verder gaat. Dat bepalen de piloten Xavier Stevens/Kris Wauters/Koen Wauters/Lieven Goegebuer en enkel voor de 24 Uur ook Dries Vanthoor.

Record voor Marc Goossens?

En hoe zal het Belgium Racing dit keer vergaan na een teleurstellende zesde plaats in juli? De viervoudige winnaar komt met twee Porsches afgezakt naar Circuit Zolder, niet voor een gezondheidswandeling maar voor de vijfde overwinning op rij. Als dat lukt mag Marc Goossens- in een team samen met Dylan Derdaele/Kenneth Hyer/Louis Machiels/Peter Hoevenaars – zich met zeven zeges alleen recordhouder noemen.

In de Belcar 2 was de overwinning vorige keer voor Jeffrey Van Hooydonk en de broers Hans en Frank Thiers van DVB Racing nadat de meeste van hun naaste concurrenten met pech uitvielen. Ze hielden een minuut voorsprong over op de Norma M20 van de West-Vlamingen Vervisch, Bouillon en Houthoofd, nog altijd leider in de stand. De Wolf van PK Sport, met Anthony Kumpen nu wel in het team, viel toen na 56 ronden uit en volgt nu op 15 punten. De Norma M20 van Deldiche Racing, aan de kant in ronde 66, volgt op 17 punten. Een herhaling van dit scenario is zelfs in een Eleven Sports 24 Uur hoogst onwaarschijnlijk.

De ogen zullen ook gericht zijn op Tom Boonen, die kwam door kinderziektes van zijn Ford Mustang vorige keer amper aan rijden toe en eindigde de race te voet. “Tegen de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, op 19 en 20 augustus, moet de auto dan op punt staan. We hebben nog een maand. Daar hebben we toch nog wat ambitie. We willen meedoen voor het podium,” aldus Tom.

Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 13 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons