van der Horst

24H Zolder: Eerste rij voor Russell Norma en XWift Praga van o.m. Ben "The Stig" Collins

Russell Racing by PK Carsport  - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
In de Super Pole voor de 24 Hours of Zolder kreeg elke wagen één rondje om een gooi te doen naar de pole en het was Gilles Magnus die de Russell Racing Norma M20 FC die hij deelt met Hans Thiers, Frank Thiers, Alon Day en Jeffrey Van Hooydonk die het pleit won. De rode Norma krijgt op de eerste rij het gezelschap van de Praga RX1 die Ben Collins deelt met Ales Jirasek, Renaud Mariotti, Robert Sulma en Vaclav Bumbalek, al was het Jirasek die de chrono neerzette. Beste toerismewagen was de VR Racing by Qvick Motorsport BMW M2 CS Racing van Tom en Dirk Van Rompuy en Erik en Kenzi Qvick.
  • Prospeed Competition
Russell Racing op pole in de 24H Zolder 2021
Russell Racing op pole in de 24H Zolder 2021
De vier eerste posities kwamen in handen van CN prototypes met de Norma's respectievelijk bestuurd door Stienes Longin (Krafft/PK Carsport), Sam Dejonghe (Deldiche Racing) en Pieder Decurtins (GHK Racing by T2). De T2 Racing Norma nam niet deel aan de Super Pole en zal dus achteraan moeten starten. Raf Van Belle (Art Racing) was de snelste van beide Wolfs met de dertiende tijd algemeen, de Italiaanse bolide ingezet door GTA Racing moest de Radical SR3 van Xwift Racing Events voor zich dulden.

Xwift Racing Events  - Praga RX1
Xwift Racing Events - Praga RX1
Meer verrassend was de vijfde tijd van Ales Jirasek die met zijn Praga sneller ging dan de McDonald's Racing Norma met Ugo de Wilde aan het stuur. Cédric Wauters reed met de Totaalplan Racing Lamborghini de zevende tijd en mag als tweede snelste GT zaterdag van op de tweede startrij vertrekken. Xavier Maassen (RED ANT RACING) was snelste Porsche rijder met een achtste tijd, Glenn Van Parijs (RED ANT RACING 992 Cup) en Yehann De Wachter (Xwift Racing Events Praga R1) maakten de top tien vol. Nico Verdonck zette de 991 van ProSport Racing op de elfde plaats één plaats beter dan Dylan Derdaele (Belgium Racing Team) op een gelijkaardige bolide. 

VR Racing by Qvick Motorsport  - BMW M2 CS Racing
VR Racing by Qvick Motorsport - BMW M2 CS Racing
Benjamin Paque (Speedlover Porsche Cayman GT4) was de snelste in GTB. Tom Van Rompuy (VR Racing by Qvick Motorsport) was primus in de TA klasse, hij wordt op de tabellen gevolgd door Wiebe Wijtzes (TCL Motorsport BMW M2 CS Racing), Gregory Eyckmans (Xwift Racing Events BMW M2 CS Racing) en Sandra Van Der Sloot (BMS Motorsport).Johan Lambregs (Xwift Racing Events BMW 325i) voerde het TB veld aan voor Luc Janssens (QSR Racing BMW 325i) en Katalin Krisztina Bozo (Racing Projects Abarth 500). De T2 Racing Norma nam niet deel aan de Super Pole.

--- Uitslag Belcar 24 Hours of Zolder 2021 Superpole ---

Om 21u45 is er nog de verplichte nachttraining van 125 minuten. Morgen is er traditioneel geen motoractiviteit op circuit Zolder. Op zaterdag staat om 11u15 de warm-up op het menu, waarna om 16u de start wordt gegeven van de 24 Hours of Zolder 2021.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 23 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons