van der Horst

24H Zolder: Eindstrijd in het kampioenschap gaat tussen PK Carsport en Tip Top Rent

Tip Top Rent Racing - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent Racing - Porsche Cayman GT4
Na de 24 Hours of Zolder is de tussenstand in het Belcar Endurance Championship uiteraard grondig gewijzigd, al blijft de top 2 onveranderd: PK Carsport voor Tip Top Rent. De strijd om de titel zal gaan tussen die beide teams, enerzijds met de Audi R8 GT2 en anderzijds de Porsche Cayman GT4. In GTA is PK Carsport overigens al kampioen, net als Tip Top Rent in GTB. In TA en TB daarentegen is het kampioenschap uitermate spannend.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport telt na de zege van Guelinckx-Longin-Longin-Vanthoor-Saelens in de druk bijgewoonde 24 Hours of Zolder een voorsprong van 24,5 punten op Tip Top Rent met Peters/Gulicher/De Cock/Van Den Bergh/ Van Laere/Lancksweerd. Tussen beide teams is nog steeds alles mogelijk. Belgium Racing kijkt al tegen een achterstand van 80 punten aan en voor hen is de titel dus buiten handbereik. De strijd om de derde plek is nog wel spannend, met tien teams binnen een marge van 15 punten.
 
In GTA is PK Carsport de nieuwe kampioen, maar het gevecht om de podiumplaatsen belooft nog spannend te worden, met achttien punten tussen Belgium Racing (Cool-Derdaele) op plaats twee en Belgium Racing (Wauters-Wauters) op plaats zeven. Tip Top Rent is dus ook al zeker van de titel in GTB.
 
TCL Motorsport - BMW M2 CS Racing
TCL Motorsport - BMW M2 CS Racing
In TA leidt TCL Motorsport met de broers Terclavers en Lars Zaenen nipt, maar Alnimax Racing, Hamofa, Stevens Motorsport en zelfs BMS Motorsport staan klaar voor een spannende titelstrijd.

In TB zal de eindstrijd er één zijn tussen Simtag Racing en Convents Racing Team. Michiel Haverans en Eveline Maes leiden de Junior Trophy en de Ladies Trophy.
 
De volgende race vindt plaats op 18 september op de Nürburgring.      

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 18 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons