van der Horst

24H Zolder: Enkel No Speed Limit Porsche schuift op na Nachtkwalificatie

No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
In de drie uur durende nachtkwalificatie kon zo goed als geen wagen zijn chrono’s van de namiddag evenaren of verbeteren. Bij de aanvang van de nachtsessie lag de piste er nat bij en het wegdek zou er nooit echt volledig droog bij liggen. Risico’s werden er niet genomen en de top tien bleef dan ook zo goed als ongewijzigd, enkel de No Speed Limit Porsche wist door te dringen naar de top tien. De Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracan prijkt voorlopig nog bovenaan de tabellen in afwachting van de Superpole sessie die zal beslissen over de tien eerste plaatsen op de grid.
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini SuperTrofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini SuperTrofeo
Wanneer het licht op groen sprong voor de start van derde kwalificatiesessie was het licht aan het regenen. Tijdsverbeteringen zaten er dus niet direct in en de meeste teams verkozen dan ook om geen risico's te nemen en lieten hun wagens binnen in afwachting dat de baan opdroogde. Na de klok van achten kwam warempel de zon te voorschijn maar kort daarop werd de rode vlag boven gehaald om de takeldiensten toe te laten om de EMG Motorsport BMW #20 die stil stond op de rechte lijn achter de pits weg te takelen.

Deldiche racing - Norma M20 FC
Deldiche racing - Norma M20 FC
De opgemeten tijden bleven nog lang ver boven deze gerealiseerd in de namiddag, Kenneth Heyer in de Belgium Racing Porsche was aanvankelijk de eerste die een relatief snelle ronde reed in 1:45.508 tot Frédéric Vervisch een 1:38.477 neerzette in de Mc Donald’s Racing Norma. Jeffrey Van Hooydonk riposteerde kort daarop met een 1:37.694 een tijd die zijn teamgenoot Gilles Magnus daarna nog scherper stelde met een ronde in 1:35.015. Enkel de Mc Donald’s Racing Norma M20 FC kwam voorlopig in de buurt met een tijd van 1:35.106. Helemaal op het einde van de sessie klokte Sam Dejonghe dan toch nog een mooie 1:32.588, net boven zijn snelste dagtijd en reed Vervisch een ronde 1:33.812. De No Speed Limit Porsche schoof alsnog op van P11 naar P9 en verzekerde zich alzo van een plaats in de Superpole ten koste van de Belgium Driver Academy vzw Wolf GB08. De Belgium Driver Academy BMW M3 zorgde nog voor een ultieme code rood nadat een wiel afbrak op de wagen.

De tien wagens die de superpole betwisten zijn: 
Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini Huracán ST #26
Deldiche Racing Norma M20 FC #1
McDonald’s Racing Norma M20 FC #333 
DVB Racing Norma M20 FC #2
T2 Racing Switzerland Ligier JS53 Evo2 #66
MExT Racing Porsche 991 #8
Belgium Racing Porsche 991 #98
Belgium Racing Porsche 991 #99
No Speed Limit Porsche 991 #991
DOMEC Racing Radical RXC #007

Foto's: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons