van der Horst

24H Zolder: Familie Pampel verruilt BMW voor Radical

Wim Jeuris - Radical SR3
Wim Jeuris - Radical SR3
Euroracing-rijder Christophe Pampel is ondertussen een gekende naam in de Belcar en bij uitbreiding de 24 Hours of Zolder. Na enkele malen de 24 Hours of Zolder te hebben betwist met een BMW, opteert de familie Pampel nu voor een volledig ander strijdwapen, namelijk een Radical SR3-RS. Vader Christophe Pampel zal de editie 2016 van de Zolderse klassieker aansnijden met zoon Maxim en mogelijk ook zijn andere zoon Alexander. Euro Racing is ook nog op zoek naar een piloot om de bezetting te voltooien.
Christophe Pampel
Christophe Pampel
"We beschikken over meerdere auto's, waaronder een Radical en het leek ons dan ook leuk om de Radical te gebruiken om de 24 Hours of Zolder te betwisten. Tijdens de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship vielen we uit, waardoor we in de strijd om de titel te veel achterstand hebben opgelopen. Gezien we afgelopen winter de Radical SR3-RS aangekocht hebben, was de keuze dus snel gemaakt", aldus Cristophe Pampel.

Alexander Pampel - Christophe Pampel - Maxim Pampel - Euroracing - BMW 325
Alexander Pampel - Christophe Pampel - Maxim Pampel - Euroracing - BMW 325
"Nu, we maken ons geen illusies. Tegen de snellere prototypes kunnen wij op vlak van pure snelheid geen vuist maken. Daarom gaan we ons op één ding focussen, namelijk de wedstrijd uitrijden en zoveel mogelijk uit te pitlane trachten te blijven. Dat op zich is al een flinke opdracht in een zware race als de 24 Hours of Zolder, dus we zien dan uiteindelijk wel waar we uitkomen", besluit de Antwerpenaar die voor de zesde maal aan de start zal staan van de dubbele race-rond-de-klok.

Foto's: Martijn Wouters & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 8 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons