van der Horst

NEWSFLASH: 24H Zolder: Strijd voor laatste podiumtrede barst los

Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Waar de twee Porsche 991 van Independent Motorsports (#8) en Belgium Racing (#99) op afstand van elkaar bikkelen om de overwinning in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, ligt de strijd voor de laatste podiumplaats volledig open. De #240 Heinz POWERKIT by Wolf Racing Wolf GB08 Tornado leek na veel vijven en zessen uiteindelijk op weg naar het podium, maar elektrische problemen bezorgden de Norma M20 FC van Aqua Protect Racing de voorlopige derde plek.
Plots bedroeg het verschil tussen beide podiumkandidaten slechts 45 seconden, een kloof die in amper enkele ronden werd weggevaagd door Frédéric Vervisch (Norma). Anthony Kumpen (Wolf) kon alleen maar toekijken hoe de Franse prototype voorbijraasden. "Er zijn elektrische problemen met de powerbox", klinkt het teruggehoudend in het Italiaans-Belgische kamp. De Wolf Tornado verloor vannacht al handenvol tijd nadat Kumpen een boorsteen had geraakt en de ophanging de geest had gegeven.

In de kopgroep heeft ook de Porsche 991 van No Speed Limit nog een waterkans op het podium - de auto van de broers Wauters lag deze ochtend derde - maar aanhoudende problemen, onder meer met een loskomende stoel, leveren de Porsche meer en meer tijdsverlies op.

Vooraan bedraagt het verschil tussen beide Porsche iets meer dan zes minuten, met nog minder dan drie uur op de klok.

Update 14:00

Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Heinz POWERKIT shop by Wolf Racing - Wolf Tornado
Iets voor de klok van 14H zijn zowel de No Speed Limit Porsche en de Heinz POWERKIT by Wolf Racing Wolf GB08 Tornado uit de strijd voor het podium geslagen. De Porsche staat in de pitbox met oververhitte remleidingen, terwijl de Wolf met Anthony Kumpen aan het stuur in de grindbak aan de Thierry Boutsen Chicane belandde.
 
Foto: Geert Franquet



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons