van der Horst

24H Zolder: Forfait voor VDW Motorsport

VDW Motorsport - BMW E46
VDW Motorsport - BMW E46
Het zit VDW Motorsport niet mee. In navolging van de editie 2019, trachtte het team uit Kasterlee voor de tweede keer zijn BMW E46 in te zetten in de 24 Hours of Zolder en voor de tweede keer zal het daarin niet lukken. De troepen van Ron Van de Water stelden op donderdagavond een defecte motor vast en de schade is niet te herstellen voor de start van de Zolderse etmaalrace. Er werd nog gepoogd de 'oude trouwe' Z3 M in te schrijven, maar dat liet de wedstrijdleiding niet toe.
Nico Van Geel, Ronny Van de Water en Edwin Beyers
Nico Van Geel, Ronny Van de Water en Edwin Beyers
"Dit is echt zuur", vertelt een zichtbaar aangeslagen Ron Van de Water aan Autosport.be. "We hadden echt een goed gevoel met de wagen. Hij reed goed, schakelde vlot, alle temperaturen waren in orde. Kortom, alle puzzelstukjes leken aanwezig te zijn om de 24 Hours of Zolder op een geoncontroleerde manier aan te pakken. Helaas heeft een van onze rijders zich misschakeld, waardoor de motor waarschijnlijk iets te veel toeren gemaakt heeft. Dat is dubbel jammer, want we hadden sowieso een duidelijk plan voor ogen, waarbij we de wagen niet te veel zouden belasten. Er is toch een verschil met de vorige poging met onze E46 (in 2019 n.v.d.r.), de wagen was toen relatief nieuw en eigenlijk was het - achteraf bekeken - te kort dag om zulke zware race met die wagen aan te pakken. Niets van dat nu, we waren echt goed voorbereid en dat maakt het echt een zware dobber. Vooral ook voor de andere piloten en de jongens van het team, we hadden er allemaal echt zin in."

VDW Motorsport - BMW Z3 M
VDW Motorsport - BMW Z3 M
Ook Edwin Beyers kon de teleurstelling moeilijk verbergen. "Zo'n nieuws is nooit leuk uiteraard. De wagen gaf geen krimp en we lagen op koers om op donderdag de pole te pakken, enkel was er die penalty waardoor we de pole - terecht - misliepen. De snelheid was er evenwel, zonder dat we hoefden te pushen. We hebben nog geprobeerd om de motor te wisselen, maar hadden geen geschikte reservekrachtbron voor een race als de 24 Hours of Zolder. Daarna hebben we nog gepoogd om BMW Z3 M in te schrijven, maar die wagen zou in een andere klasse (de TA-klasse n.v.d.r.) uitkomen en dat was voor de wedstrijdleiding niet aanvaardbaar. We gaan dus van het zonnetje en de race genieten, vanaf de zijlijn en met een pintje. Da's misschien minder spectaculair, maar daarom gaat het plezier er niet minder om zijn."

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons