van der Horst

24H Zolder: Freddy Loix maakt comeback!

Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix hing eind vorig jaar zijn helm aan de haak, voorlopig zo blijkt nu, want Autosport.be kan bevestigen dat de Tongenaar zal terugkeren achter het stuur. Fast Freddy zal de 24 Hours of Zolder afwerken op een Porsche 911 GT3 Cup van Speedlover. Hij zal de bolide uit Weissach delen met Guy Verheyen en nog enkele andere piloten. Loix is overigens geen onbekende voor Verheyen, enkele jaren geleden deden ze met een Radical RXC een gooi naar de algemene zege in de Zolderse klassieker.
Freddy Loix - Guy Verheyen
Freddy Loix - Guy Verheyen
"Freddy is een logische keuze", licht Guy Verheyen toe. "We zijn reeds lange tijd goed bevriend en ik weet dat hij ook een betrouwbare rijder is op het asfaltlint. Dat onderstreept tevens onze doelstelling voor dit jaar, we willen in de 24 Hours of Zolder aan de start staan met een homogeen team. Dat klinkt cliché, maar voor mij staat die ambitie als een paal boven water. We willen mikken op het algemene podium en wie weet zelfs de zege. Op pure snelheid gaat dat niet lukken, maar we weten allemaal dat etmaalraces doorgaans gewonnen worden door uit de problemen te blijven.

Stefaan Lammens - Freddy Loix
Stefaan Lammens - Freddy Loix
"Dat is zeker waar voor een zware wedstrijd als de 24 Hours of Zolder; we willen op de baan blijven, tijdsverlies vermijden en daarna zo hoog mogelijk eindigen in de ranking. Minimaal gaan we het de concurrentie knap lastig proberen te maken!" stelt de voormalig winnaar van de 24 Hours of Zolder trots. "Wie mijn teamgenoten gaan worden, is nog niet duidelijk. We zoeken naar personen die perfect in het plaatje passen en gaan daarbij niet over een nacht ijs gaan."

Guy Verheyen - Vincent Despriet
Guy Verheyen - Vincent Despriet
Ook niets dan blije blikken bij Freddy Loix zelf. De elfvoudig winnaar van de Rally van Ieper en viervoudig Belgisch Kampioen rally kijkt reikhalzend uit naar de jaarlijke hoogmis te Circuit Zolder. "Ik hou echt van de wedstrijd en vooral van de sfeer die er hangt. Het leuke als piloot is dat je ook meer kan rijden dan bij normale Belcar-races. Mogelijk sta ik ook nog in andere wedstrijden aan de start ter voorbereiding op de 24 Hours of Zolder, maar het exacte programma, ook naar testsessies toe, moeten we nog bepalen. Ik heb de 24 Hours of Zolder al een aantal keren gereden samen met Guy, dus hij is voor mij zeker geen onbekende. Ik hoop dat we dit jaar van pech gespaard blijven en dan denk ik dat we met een wagen als de Porsche 911 redelijk hoog kunnen eindigen."

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 4 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons