van der Horst

24H Zolder: G&R blijft bij BMW M3, met aangepaste rijdersbezetting

G&R Motorsport - BMW M3 E46
G&R Motorsport - BMW M3 E46
Na een eerste deelname aan de 24 Hours of Zolder met de BMW M3 GTR in 2018, tekent G&R Motorsport dit jaar opnieuw present in de Limburgse klassieker. De troepen van Geert Dierckx en Ron Van De Water kiezen zeer bewust voor continuïteit door voor de rijdersbezetting opnieuw beroep te doen op vader en zoon Danny en Karlo Van Dosselaer, Geert Houthoofdt en Geert Dierckx. Aan dat kwartet wordt echter een nieuwe naam toegevoegd, in de vorm van Jasper Dierckx, de neef van rijder-teameigenaar. Dat vijftal betwistte eerder dit jaar reeds de 24 Hours of Dubai, de openingswedstrijd van Creventic's populaire 24H Series waar het team tevens zijn klasse won.
G&R Motorsport - BMW M3 E46 GTR
G&R Motorsport - BMW M3 E46 GTR
"Vorig jaar was een eerste jaar met de toen voor ons nieuwe BMW M3 GTR, maar we krijgen de wagen steeds beter onder de knie", vertelt Geert Dierckx aan Autosport.be. "De Hankook-banden zijn voor ons nog wat wennen en we merkten tijdens een testsessie ook dat de verhoudingen van de achterbrug niet geheel correct waren voor een circuit als dat van Zolder. Maar het potentieel is zeker aanwezig. In januari hebben we onze wagen ook ingeschreven in de 24 Uren van Dubai. We reden de race probleemloos uit en wonnen bovendien onze klasse."

G&R Motorsport bij de 24 Hours of Dubai
G&R Motorsport bij de 24 Hours of Dubai
"Ik draai zelf natuurlijk al jaren mee in het wereldje, dus ik weet ergens wel hoe de zaken in elkaar zitten", vervolgt Dierckx. "Zolder is en blijft echter speciaal. Niet alleen omdat het mijn thuiscircuit is, maar vooral ook omdat de wedstrijd echt zwaar is, zowel voor de mechaniek als de rijders. Ons eerste doel is dan ook uitrijden, maar eigenlijk reikt onze ambitie verder... Met onze wagen zouden we in Belcar 5 toch een vuist moeten kunnen maken tegen de beide Sakers dus dat is dan ook exact wat we van plan zijn. Als dat lukt, en we blijven gespaard van pech, dan denk ik dat we heel dicht bij de grootste trede op het ereschavot zullen komen..."

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters G&R MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 1 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons