van der Horst

24H Zolder: G&R Motorsport mikt op podium in Belcar 5

G&R Motorsport - BMW M3
G&R Motorsport - BMW M3
Net als in 2018 heeft het Kempense G&R Motorsport de 24 Hours of Zolder met stip aangeduid in de kalender. Na de 24 Hours of Dubai in januari, staat het team uit de regio Turnhout namelijk ook aan de start van de ELEVEN SPORTS 24 Hours of Zolder. Als strijdwapen vertrouwt de equipe wederom op de BMW M3, die ondertussen aan zijn derde etmaalrace toe is. Het rijderskwintet werd licht gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, want naast teameigenaar Geert Dierckx, Danny en Karlo Van Dosselaer en Geert Houthoofdt tekent ook Jasper Dierckx present.
  • LTF
“Geert Houthoofdt en ikzelf betwisten dit jaar de Belcar Youngtimer Cup, maar de 24 Hours of Zolder prijkte ook al maanden op ons verlanglijstje”, licht Geert Dierckx toe. “Na onze deelname vorig jaar met de BMW M3 en onze winst met dezelfde wagen in Dubai eerder dit jaar, waren we gebrand op een vervolg. De wagen heeft een enorm potentieel, al blijft het afwachten hoe sterk de concurrentie voor de dag zal komen. We komen opnieuw uit in de Belcar 5-klasse en dat is op numeriek vlak de sterkst bezette klasse van het hele deelnemersveld, met heel wat wagens die speciaal voor de 24 Hours of Zolder zijn ingeschreven. We zijn evenwel vastbesloten om ons resultaat van in Dubai te herhalen… dat betekent meestrijden voor het podium en als alles meezit: de zege!”

Ook teamgenoot Geert Houthoofdt is optimistisch. “De BMW M3 draaide als een Zwitsers uurwerk bij de 24 Hours of Dubai, toch ook geen eenvoudige race. We hebben nadien heel wat testwerk gedaan met deze wagen en voelen ons klaar voor de 24 Hours of Zolder, misschien wel de zwaarste race in zijn soort ter wereld. Onze rijdersbezetting is quasi onveranderd gebleven ten opzichte van vorig jaar, al zien we met Jasper Dierckx wel een nieuwe naam op de wagen. Hij was echter onderdeel van ons winnend team in Dubai, dus hij vormt voor ons zeker geen onbekende factor, integendeel.”

Groepsfoto G&R Motorsport
Groepsfoto G&R Motorsport
De jonge Karlo Van Dosselaer liet zich vorig jaar bij de 24 Hours of Zolder reeds opmerken. “De 24 Hours of Zolder 2018 was mijn allereerste etmaalrace. Alles was nieuw voor mij en ik heb gigantisch veel bijgeleerd. De BMW M3 is ondertussen voorzien van tal wat verbeteringen. We hebben hard gewerkt aan de set-up en kennen de wagen in zijn geheel nu veel beter. Vorig jaar waren de tijdslijnen misschien wat te krap om comfortabel een etmaalrace aan te snijden, maar we staan nu een jaar verder en hebben heel wat extra ervaring. Na Dubai hebben we bewust gekozen om geen races meer te rijden met de bolide om hem zo volledig te kunnen reviseren. Op pure snelheid beschikken we misschien wel over één van de snelste wagens in onze klasse, maar in een endurancewedstrijd zijn er ook heel wat andere elementen in het spel. Ik kijk echter uit naar de wedstrijd, temeer omdat ik opnieuw op dezelfde wagen in actie kom als mijn vader.”

De ondertussen traditionele parade van Circuit Zolder naar het gemeentehuis in Heusden-Zolder trapt de 24 Hours of Zolder-meeting af op woensdag. Donderdag is het dan tijd voor de eerste actie, met op één dag zowel de trainingen als de kwalificaties. Na een rustdag op vrijdag, volgt dan om op zaterdag om 16 uur de start van de editie 2019 van de ELEVEN SPORTS 24 Hours of Zolder!

Persbericht G&R MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 6 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons