van der Horst

24H Zolder: Gemengde gevoelens voor Pedro Bonnet

Pedro Bonnet
Pedro Bonnet
Pedro Bonnet maakt samen met Glenn Van Parijs, Henk Haane en Dylan Derdaele deel uit van de reguliere rijders op de Porsche 991 Cup van Belgium Racing in het Belcar Endurance Championship. In de Belcar is ook de 24 Hours of Zolder opgenomen en tijdens deze race tweemaal rond de klok zijn dubbele punten te verdienen. Voor de start was de Limburger zeer optimistisch en hij wou samen met Glenn Van Parijs, Dylan Derdaele, Kenneth Heyer & Jaap van Lagen de kloof met MExT Racing Team en No Speed Limit dicht rijden om zodoende nog een kans te maken op de titel in Klasse 1 en een zo hoog mogelijk resultaat in het algemeen Belgisch uithoudingskampioenschap.
  • De Swert Opticiens
Podium Klasse1 - 24HZolder 2017
Podium Klasse1 - 24HZolder 2017
“Ja, ik ben ontgoocheld,” aldus de ex kampioen BMW Clubsport Trophy. “We hebben gegokt op een podium algemeen en dat is niet gelukt. Het zat er nochtans in, maar een mechanisch probleem in de slotfase van de race heeft er anders over beslist. We hebben nog kunnen uitrijden  als 9de algemeen en 3de in de Klasse. Een podiumplaats dus, maar daar kopen we niets mee.”
Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
De 24 Hours of Zolder was de vierde wedstrijd van het Belcarseizoen waarin Pedro samen met zijn vaste kompanen tijdens de voorgaande races via een tweede en twee derde plaatsen reeds driemaal op het podium stonden. Winst zat er nog niet in, maar aangezien Belgium Racing deze etmaalrace reeds viermaal op rij won was het vertrouwen zeer groot. De Limburger stond voor de start derde in het kampioenschap Klasse 1 op amper 2 punten van de Porsche van MExT Racing Team en 13 punten op de Porsche van No Speed Limit. Drie identieke wagens binnen de top 3. De dubbele punten werden verdeeld na 6 uren, 12 uren en 24 uren wedstrijd met dus twee tussenspurts. De Nederlandse Porsche-specialist Jaap van Lagen werd door het team aangetrokken als versterking en ook de Duitser Kenneth Heyer kwam mee aan boord.

Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
Pedro Bonnet: “Tijdens de kwalificaties kwamen we uit op een zevende chrono en we mochten dus mee richting de superpole die was voorzien voor de top 10. Jaap nam deze voor zijn rekening en realiseerde een 8ste chrono op amper 2/1000 seconden van No Speed Limit die een van onze grootste concurrenten moest worden tijdens de race. Een goede uitgangspositie dus”.Pedro Bonnet
Pedro Bonnet
“We kenden een goede start van de race en Jaap kwam reeds in het tweede wedstrijduur aan de leiding in de Klasse 1 en reed rond de derde en vierde plaats algemeen. No Speed Limit parkeerde tijdens de zware regenvlaag zijn Porsche in de muur en zodoende kwamen we virtueel op een tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Net voor het zesde wedstrijduur lagen we nog steeds aan de leiding, maar toen ging onze wagen in de grindbak en verloren we veel kostbare tijd. MExT pakte de meeste punten tijdens de eerste puntendeling en wij moesten opnieuw achtervolgen. Hierdoor kon MExT ook na 12 uren de volle pot pakken terwijl wij reeds een pak van de achterstand opnieuw goed hadden gemaakt. Rond het middaguur reden we terug aan de leiding in de Klasse met een voorsprong van vier ronden op onze voornaamste concurrent. We lagen ook derde algemeen en er moesten keuzes worden gemaakt. De andere Porsche #99 van het team kende vroeg in de race een aanrijding en slaagde er door de verloren tijd niet in om de opgelopen achterstand terug goed te maken op de piste. Er werd beslist om voor de derde plaats algemeen te gaan en de snelste piloten prioriteit te geven want in de Norma proto van Deldiche Racing waren ze aan een inhaalrace bezig na technische problemen. De mechaniek werd hierdoor echter zwaar op de proef gesteld en we verloren we opnieuw veel tijd na een technisch probleem. We verhuisden van de leiding naar de derde plaats in Klasse 1 terwijl MExT Racing opnieuw de volle buit pakte”.

Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
“We hebben gestreden en verloren en daar kan ik mee leven, maar mijn ontgoocheling is dat we in staat waren om MExT van antwoord te dienen en als leider in de Klasse naar de laatste race van het seizoen te gaan. Nu staan we tweede op 19 punten en heeft MExT voldoende aan uitrijden om hun titel te verlengen. Mijn bedoeling was om dit seizoen de Belcar titel te viseren en daarin is de 24H Zolder een onderdeel van het kampioenschap. En op een moment dat we de leiding kunnen pakken in het kampioenschap verleggen we onze prioriteiten en laten we het liggen door pech. Opgelet, indien het was gelukt, dan was het fantastisch geweest. Een algemeen podium is speciaal voor iedere piloot. Maar ik verlies hier tweemaal. Enerzijds het algemeen podium en anderzijds het kampioenschap. Dus ja, ik verliet Circuit Zolder met gemengde gevoelens. Ik wil bij deze de winnende Norma van Scuderia Monza by DVB Racing feliciteren en ook uiteraard MExT Racing die het ons niet makkelijk heeft gemaakt. We gaan in ieder geval trachten de laatste race te winnen en het seizoen in schoonheid af te sluiten. Ook dank aan het team en mijn sponsors”.

Foto's: Belgium Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 25 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons