van der Horst

24H Zolder: Getspeed met twee sterke bezettingen

Getspeed - Mercedes-AMG GT4
Getspeed - Mercedes-AMG GT4
Getspeed mikt op de zege in de Belcar 4-klasse bij de 24 Hours of Zolder, dat mag geen verrassing heten. Voor de Zolderse etmaalrace krijgt het Duitse team echter versterking van enkele opvallende namen. Vast duo Wim Spinoy en Kenneth Heyer krijgt Christiaan Frankenhout en Hendrik Still bij in het kuipje van de Mercedes-AMG GT4 met groene tinten, terwijl de rood gekleurde GT4 opnieuw de sporen krijgt van Michaël Cool en Bart Van Samang. Dat tweetal krijgt volgende week de versterking van Sven Van Laere en Johan Vannerum.
Wim Spinoy
Wim Spinoy
Voor Spinoy/Heyer zal de 24 Hours of Zolder van kapitaal belang zijn. Vorig jaar verspeelde het duo namelijk de klassetitel in de Limburgse klassieker, na een barslechte etmaalrace op de SRT Mercedes-AMG GT4. Dit jaar moet het dus anders, maar ook algemeen wil de Belgisch-Duitse tandem een rol van betekenis spelen.

Getspeed - Mercedes-AMG GT4
Getspeed - Mercedes-AMG GT4
Na zijn goede prestaties bij de vorige races, tekent Bart Van Samang opnieuw present op de bolide #93. Dat impliceert meteen ook dat MSE niet aan de start komt met de BMW bij de 24 Hours of Zolder. Met Sven Van Laere en Johan Vannerum moeten Van Samang en Cool echter kunnen strijden voor een goed resultaat. Van Laere stapt over van de Porsche Cayman die hij deelde met Ad Geerts, gezien de 24 Hours of Zolder geen deeluitmaakt van de Cayman Trophy in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Johan Vannerum kent de wagen - en de race - dan weer goed, want hij is uiteraard uittredend winnaar van de Zolderse klassieker.

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 4 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons