van der Horst

24H Zolder: GH Motorsport aan de start met Dujardin/Harkema/Geurts/Derenne

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport kondigde eerder dit jaar de intentie aan om naar de 24 Hours of Zolder af te zakken met de nieuwe Radical RXC, maar omdat deze nagelnieuwe bolide nog geen ervaring heeft met endurance wedstrijden, moesten de troepen van Glenn Haverals noodgedwongen van dat plan afzien. De economische crisis is nog steeds niet overgewaaid en ook dat ondervindt GH Motorsport aan de lijve, want in plaats van twee, zal er slechts één Radical SR3 aan de start verschijnen komende week. De bezetting op die proto kon teameigenaar Glenn Haverals wel al verklappen aan Autosport.be.
  • St. Paul
GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
Dat de Radical SR3 een gedegen wapen is voor de loodzware etmaalrace te Zolder, bewijst de hoge plaats in de uitslag van de KRK Racing Radical SR3RS tijdens de afgelopen editie. Bovendien had de bolide met de vierde plaats algemeen misschien wel de meest ondankbare positie na een dubbele race rond de klok, want Retera/Vanthoor/Bailly/Brutschin vielen zo net naast het algemene podium en dat in de eerste etmaalrace te Circuit Zolder waar de prototypes waren toegelaten. Ook bij GH Motorsport vertrekt men dit jaar met het mes tussen de tanden, gebeten om goed te presteren.

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
De Radical wordt voor deze wedstrijd toevertrouwd aan Mathijs Harkema, Kurt Dujardin, Stephan Geurts en Jacques Derenne. Waar Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-rijder Harkema en zeker ervaren rot Dujardin geen verdere introductie meer vereisen, is er bij Geurts en Derenne minder ervaring aanwezig. Geurts, de neef van de vriendin van Mathijs Harkema, behaalde zopas zijn race-licentie en zet zijn eerste stappen in de racerij. Derenne langs zijn kant deed in het verleden vooral ervaring op bij trackdays bij onze Zuiderburen, maar de Brusselaar wil met zijn overstap naar de competitie in België evenwel aangeven ook een trapje hoger op de autosportladder te kunnen treden. Een goede mix dus van jong talent en ervaren rijders en net daar wil GH Motorsport gebruik van maken. "We gaan trachten de wedstrijd rustig aan te pakken. Dat wil zeggen constante rondetijden klokken en trachten uit de problemen te blijven", sluit teameigenaar Glenn Haverals af.

Foto's: Martijn Wouters & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op donderdag 22 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons