van der Horst

24H Zolder: GTA Racing Wolf GB08 met gedegen trio

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Begin deze maand berichtten we over de plannen van Christophe Pampel en Ron Sanen om met een Wolf GB08 aan te treden in de Belcar en/of de 24 Uur van Zolder. Hoewel de Limburgse etmaalrace nog meer dan een half jaar van ons verwijderd is, meldde de laatstgenoemde rijder Autosport.be vandaag zijn rijderstrio reeds te hebben samengesteld. Patrick Engelen en Cédric Baeten vervoegen de Limburger op de Italiaanse proto die zal worden ingezet onder de vlag van GTA Racing, het team dat in 2014 reeds aan de 24 Uur van Zolder deelnam met een Alfa Romeo.
Ron Sanen
Ron Sanen
"De Wolf GB08 is niet de meest recente wagen van het startveld en eigenlijk heb ik nog nooit met een CN prototype gereden", vertelt Ron Sanen aan Autosport.be. "Dat betekent dat we op vlak van ambities realisme aan de dag moeten leggen. We hebben geen verhaal tegen de absolute toppers, de jongens die al jaren met dit soort wagens racen. We moeten het hebben van onze ervaring en van een goede strategie en wie weet wat er dan mogelijk is. Bij de afgelopen editie knokte Krafft Racing zich vanuit een ogenschijnlijk verloren positie terug naar de leiding en pakte uiteindelijk de zege."

Patrick Engelen
Patrick Engelen
"Voor mij was het belangrijk dat ik GTA Racing rijders had die zich konden vinden in die visie", vervolgt Sanen. "Patrick ken ik reeds heel wat jaren, vooral als directe concurrent (lacht). We hebben in de DNRT regelmatig de piste gedeeld en ik weet dus dat hij een goed ritme kan aanhouden. Hij bewees bovendien de voorbije jaren met de Domec Racing Radical RXC een wagen te kunnen ontwikkelen en tevens op de lange termijn te kunnen denken."

Belgian Driver Academy - Wolf GB08
Belgian Driver Academy - Wolf GB08
"Cédric is een ander verhaal; eigenlijk is hij voor mij een vrij nieuwe naam", erkent de man uit Ham die zich de voorbije jaren op historische wagens toelegde. "Hij is van een andere generatie als Patrick en ik, maar toonde dat hij snel is met eigenlijk om het even welke wagen waarmee hij in actie kwam. De 24 Uur van Zolder betwisten met een prototype stond evenwel nog hoog op zijn bucket list en dus heeft hij niet lang geaarzeld toe ik hem vroeg in te stappen op de Wolf. Qua ambities wordt het koffiedikkijken. Natuurlijk willen we een mooi resultaat halen, maar Circuit Zolder is een zwaar circuit en we zien ons zeker niet als favoriet, eerder als een underdog. We gaan de wedstrijd goed proberen in te delen, ons amuseren en dan zien we wel wat de enige Vlaamse etmaalrace op circuit ons brengt. We hebben nu alle tijd om ons goed voor te bereiden en de Wolf GB08 onder de knie te krijgen."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 31 januari 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons