van der Horst

24H Zolder: GTE Racing geeft kleur aan strijd in sterk bezette klasse TA

GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
De 24 Hours of Zolder is en blijft een beenharde race voor mens en machine, dat ondervond ook de zeer gemotiveerde crew van GTE Racing. Na vlekkeloze trainingen en kwalificaties reed Maxim Van Hove naar een prachtige polepositie bij de toerwagens, waarna het team tot de nachtelijke uren meestreed voor de zege. Een probleem met de turbo zorgde voor tijdverlies, waarna vooral op het behalen van de finish werd gemikt. Gunther Van Den Hove, Wim Bradt, Maxim Van Den Hove en Steven Teirlinck kwamen uiteindelijk als vierde in de TA-klasse over de meet in de zwaarbevochten klasse TA en scoorden zo belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.
GTE Racing stond met de Cupra TCR voor zijn debuut in de belangrijkste nationale uithoudingsrace en het Oost-Vlaamse team had niets aan het toeval overgelaten. De rijders kenden de Cupra TCR als hun broekzak en de technische crew was prima voorbereid, zowel wat betrof strategie en pitstops als op onverwachte situaties.
 
GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Om de laatste details in te vullen waren er op donderdag de vrije trainingen en kwalificaties, waarna de eerste echte afspraak zou volgen, met name de strijd om de plaatsen op de startgrid, tijdens de superpole op donderdagavond. En het jonge talent Maxim Van Hove kweet zich met verve van zijn taak door de rood-witte Spaanse toerwagen naar de eerste helft van de tabellen te sturen, met als kers op de taart de polepositie in de klasse TA en de beste startplaats van alle aanwezige toerwagens.
 
Maxim Van Den Hove: “Ik ben bijzonder blij met deze polepositie, al had ik het misschien niet helemaal verwacht. Uiteraard wacht het echte werk op zaterdag en zondag, met de race over 24 uur!
 
32.000 toeschouwers en een bikkelharde strijd
 
Wie wilde weten of autosport in ons land nog leeft, die moest zaterdagnamiddag gewoon richting Circuit Zolder afzakken. Niet minder dan 32.000 toeschouwers verdrongen zich rond de Limburgse omloop en de tribunes zaten dan ook goed vol op het moment dat de veertig deelnemers het groene licht kregen.
 
TCE Racing - Cupra TCR
TCE Racing - Cupra TCR
Gunther Van Den Hove: “Ik denk dat iedereen onder de indruk was van de publieke belangstelling, maar al snel lag de focus op de wedstrijd. In de race konden wij lang mee vooraan strijden, met perfect werk van de rijders en het team, maar na een achttal uren kregen we een probleem met de turbodruk. Het was inderdaad een spanring aan de turbo die zachtjes losgekomen was en de Cupra af en toe in noodloop deed gaan. Al rijdend werd de diagnose gesteld, waarbij het vermogen elke keer sneller en sneller volledig wegviel aan het begin van een recht stuk. We hielden noodgedwongen rondenlang de wagen rijdend door elke keer een reset uit te voeren tot we het probleem konden lokaliseren. Eens de Cupra binnen stond, was het euvel in no-time opgelost, maar ondertussen verloren we wel meer dan 10 ronden. Tijdens de lange nachtelijke regenbui slaagde Maxim erin om zich enkele malen te ontdubbelen gezien hij 6 tot 8 seconden per ronde sneller reed dan de concurrentie. Maar we moeten ook eerlijk zijn, op het droge was onze gemiddelde race-pace niet genoeg om die verloren rondes in te halen.
 
GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Vervolgens hebben we onze focus op finishen en punten gelegd, want we wisten dat we niet meer zouden winnen. Anderzijds reden we verder met het kampioenschap in het achterhoofd, en dus bleef iedereen 100% gefocust. Het is jammer dat we net niet op het podium stonden, een vierde plaats is misschien wel de meest ondankbare van allemaal. Nu goed, we blijven in de running voor de titel in de klasse TA en gaan ons dus nu toeleggen op de komende wedstrijden van het kampioenschap, eind september in het Duitse Oschersleben en midden oktober op Circuit Zolder voor de grote finale. Ik wil alle rijders, teamleden en partners, maar ook onze fans bedanken voor de geweldige steun en een pluim voor Circuit Zolder voor zo’n mooie editie van deze prachtige race!” 

GTE Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 29 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons