van der Horst

24H Zolder: GTE Racing neemt de handschoen op in sterk bezette klasse TA

GTE Racing  - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Ondanks de stevige concurrentie van BMW in de klasse TA van het Belcar Endurance Championship, trekt het Oost-Vlaamse GTE Racing als leider in het puntenklassement naar de hoofdwedstrijd van het nationale uithoudingskampioenschap. Dit weekend is het immers tijd voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, de grootste nationale uithoudingsrace van ons land, met meer dan 40 GT- en toerwagens aan de start. GTE Racing kan in Limburg beroep doen op een sterk kwartet, met Gunther Van Den Hove, Wim Bradt, Maxim Van Den Hove en Steven Teirlinck aan het stuur van de Cupra TCR.
GTE Racing is absoluut geen nieuw team aan de Belgische autosporthorizon. “Dat klopt”, aldus teameigenaar Gunther Van Den Hove. “Ons raceteam werd eind 2013 door Wim Bradt en mezelf opgericht, waarbij we meteen richting de uithoudingraces keken. Al snel konden we een beroep doen op een vaste crew techniekers en een grote groep vrijwilligers die ons tijdens de races en andere evenementen komen ondersteunen. Sportief werd 2022 voor ons een belangrijk jaar, want we maakten enerzijds ons debuut met de Cupra TCR en anderzijds werd het vaste pilotenteam versterkt door de jonge belofte Maxim Van Den Hove. Hij maakte al in 2021 een sterk debuut in de Belcar Skylimit Sprint Cup. We trokken richting de BGDC en in elke wedstrijd stonden we op het podium, met als uitschieters de winst in Hockenheim, de algemene polepositie in Zolder en de polepositie in de klasse op Spa-Francorchamps.Op die manier werden we vice-kampioen in de Klasse E van de BGDC en Maxim werd ook ‘Rookie of the Year’ in BGDC.  Tijdens het huidige seizoen 2023 focussen we op het Belcar Endurance Championship met als hoofdwedstrijd de 24 Hours of Zolder.
 
Regelmaat loont
 
In de uithoudingsracerij is snelheid een sleutelfactor, maar ook een gedegen strategie en regelmaat dragen tot het succes op termijn bij. Dat bewijst GTE Racing in zijn eerste seizoen in het Belcar Endurance Championship. Na tweede plaatsen in Zolder en Spa-Francorchamps, leidt het team de debatten in de TA-klasse en bovendien staan ze achtste algemeen in de algemene ranking tussen de diverse Porsche en andere Lamborghini. Ter herinnering, het Belcar Endurance Championship omvat vier klassen, twee voor GT-wagens (GTA en GTB) en twee voor toerwagens (TA en TB).
 
GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Gunther Van Den Hove: “We gaan niet alleen onze leiderspositie in het kampioenschap verdedigen, maar we gaan ook voluit voor een podiumplaats in deze 45ste editie van de 24 Hours of Zolder.We hebben een rijderssamenstelling die heel wat ervaring met de Cupra TCR heeft. Uiteraard zien we ook heel sterke lineups bij de andere teams, maar toch gaan we uit van onze eigen sterkte. De competitie zal erg intens worden, maar met onze strategie hopen we op een mooi resultaat op zondag, klokslag vier uur in de namiddag. Een eerste hoogtepunt voor de fans wordt uiteraard de Superpole op donderdag, om 19u00, waarbij ieder team met één snel rondje zijn startplaats moet veroveren. Ik wil iedereen oproepen ons te komen aanmoedigen, want deze donderdag is het spektakel bovendien geheel gratis!”
 
De 24 Hours of Zolder start op woensdag 23 augustus met een parade van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder (15u30), terwijl alle trainingen en kwalificaties op donderdag 24 augustus verreden worden. De strijd om de beste startplaatsen start om 19u00 met de Superpole. Donderdag is de toegang tot het circuit overigens gratis. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de race zelf plaats. 

GTE RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 22 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons