van der Horst

24H Zolder: Heli Racing tekent present met BMW M235i Racing Cup!

Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
Heli Racing is een gekende naam in het Belcar Endurance Championship, al moeten we het team dit seizoen wel missen nadat ze in het verleden aan de start kwamen met onder andere een BMW 1-serie. Voor de 24 Hours of Zolder zijn Gunther Van den Hove en zijn team er evenwel weer bij, en wel met een BMW M235i Racing Cup! Het team kwam eerder dit jaar reeds aan de start van de BGDC met de wagen en voorzag voor de 24 Hours of Zolder ook een opvallende nieuwe bestickering.
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
"Na enkele jaren met de BMW 1 serie Diesel, hebben we besloten om op een andere wagen over te stappen", vertelt Gunther Van den Hove aan Autosport.be. "Het is echter wel wat aanpassen, want de wagen is compleet anders dan de BMW 1. Vooral het hogere gewicht is wat wennen, maar voorlopig laten we hem nog in standaard configuratie staan. In de toekomst gaan we zeker bekijken hoe we de bolide lichter kunnen maken e.d. De wagen is trouwens de zuster-bolide van de M235i van Stevens Motorsport, die aan de leiding staat in de Belcar 5-klasse. De bolide was initieel aangekocht door VR Racing by Qvick Motors en wij hebben hem overgenomen."

Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
"Zoals gezegd is het nog wat zoeken om de maximale performantie uit de BMW te krijgen. Qua chrono's had ik een beter gevoel in de BMW 1, maar na zoveel races met die wagen te hebben gereden is het altijd wennen natuurlijk. Mits voldoende trainen, geraken we er wel - daar ben ik zeker van. Bij de 24 Uren kom ik in actie met Wim (Bradt n.v.d.r.), maar we zijn ook nog op zoek naar enkele andere piloten. Geïnteresseerden kunnen mij vanzelfsprekend contacteren; we gaan voor een maximum aan fun bij de Zolderse etmaalrace!"

Neemt u ook deel aan de 24 Hours of Zolder en wil u ook in de kijker staan op Autosport.be? Haast u als de bliksem naar ons contactformulier!

Foto's: Heli RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 18 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons