van der Horst

24H Zolder: Hoe RBC de Saker oplapte met... een ei!

RBC Race Team - Saker RapX
RBC Race Team - Saker RapX
De 24 Hours of Zolder is een wedstrijd die een heel aantal amateurteams aan de start ziet verschijnen, teams die ondanks technische averij toch alles in het werk stellen om de finishlijn te halen. Racing Bullet Circus is geen uitzondering op die regel, maar waar de meccano's, met hulp van de collegae van VGL Racing, mee op de proppen kwamen, is redelijk ongezien in het Belcar Endurance Championship...
  • Footprints
Kapotte band
Kapotte band
"Rond 2-3 uur vannacht hebben we in het aanremmen van de REA een obstakel geraakt", vertelt Michaël Roskam aan Autosport.be. "De baanverlichting zorgde er voor dat er op die locatie twee punten waren op de baan die zeer goed verlicht waren, maar tussenin was het donker. Net daar lag een obstakel (zie foto, n.v.d.r.) waar we vol zijn op geknald. Het gevolg was dat onze radiator defect geraakte, waardoor we meteen naar de pitbox moesten terugkeren. Daar konden we niet veel anders doen dan vaststellen dat de radiator lekte. We hebben de hulp ingeroepen van VGL Racing, die wel met een heel bizarre oplossing voor de dag kwamen."

RBC Race Team - Saker RapX
RBC Race Team - Saker RapX
"Men vroeg ons om de radiator leeg te maken en vervolgens een ei in de radiator te doen! Zodra het rauwe ei in de radiator zat, hebben we de koelvloeistof terug bijgevuld en meteen de motor gestart. Wat er dan gebeurt, is een reactie met de warme koelvloeistof, die er voor zorgt dat het ei stolt. Ik ga het eenvoudig proberen uitleggen, want ik ben allerminst een expert, maar het eiwit zoekt zuurstof op om te stollen en dat proces dicht vervolgens weer de kleine gaatjes in de radiator. We hebben de wedstrijd kunnen uitrijden, dus de oplossing heeft perfect gewerkt. Hadden we het ei niet gehad... dan hadden we de handdoek moeten werpen, want we hadden geen reserveradiator bij."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 13 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eleven Sports 24 Hours of Zolder.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons