van der Horst

24H Zolder: Honda boven in Belcar Skylimit Sprint Cup kwalificaties

Tony Verhulst - Honda Civic
Tony Verhulst - Honda Civic
Donderdagmorgen werkten zowel de Belcar Skylimit Sprint Cup divisie 1 als de Belcar Skylimit Sprint Cup divisie 2 een eerste kwalificatie af die bepalend is voor de startorde van de eerste race. In beide divisies ging de snelste chrono naar een Honda, in divisie 1 minder dan 1800cc was de Civic van Yannick van Espen de snelste in 1:54.250, terwijl in divisie 2 die eer was weggelegd voor de Civic TCR van Tony Verhulst (1:40.923).
Yannick van Espen - Honda Civic
Yannick van Espen - Honda Civic
Tweeëntwintig wagens daagden op voor de eerste kwalificatie van de Belcar Skylimit Sprint Cup 1. In die sessie bleek van Espen duidelijk de snelste, hij bleef de Toyota Corolla van Dexters/Suffeleers vooraf met niet minder dan 3.8 seconde. Alexander Borgmans was de snelste van de Fiesta’s met de derde tijd. Raf Lemmens zette zijn Mazda MX-5 op de vierde plaats. Fabrice Cornelis was met de tiende tijd desnelste in klasse 1, voor de Citroën C1's.

In de de Belcar Skylimit Sprint Cup 2 was Verhulst nipt sneller dan Bart van Samang in de BMW E92 coupé. Dieter Aerts, Steven Maris en Olivier Hertsens, allen met BMW, maakten de top vijf vol. In die divisie namen drieëndertig wagens de piste.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 23 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons