van der Horst

24H Zolder: Independent Motorsports pakt klinkende zege

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports heeft voor een huzarenstukje gezorgd door de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER te winnen. Het West-Vlaamse team klopte de intrinsiek snellere prototypes, vermeed alle valkuilen en uiteindelijk wonnen Xavier Stevens, Lieven Goegebuer, Dries Vanthoor, Christian Engelhart en Niels Lagrange met vier ronden voorsprong op de Porsche 911 van viervoudig winnaar Belgium Racing.
  • Hamofa Performance
Algemeen podium 2018 Belcar 24 Hours of Zolder
Algemeen podium 2018 Belcar 24 Hours of Zolder
De 41e editie van de 24 Hours of Zolder is uitgedraaid op een ware slijtageslag. De prototypes domineerden de openingsfase van de Limburgse klassieker, maar één voor één kregen de wagens technische problemen. Op dat ogenblik kwam de legendarische betrouwbaarheid van de Porsche 911 bovendrijven en namen de Duitse bolides de bovenhand in de wedstrijd.

“Onze Porsche 911 heeft geen krimp gegeven”, vertelt Lieven Goegebuer. “Ook de strategie die we vooraf hadden bepaald klopte als een bus en de rijders waren op geen fout te betrappen. Na de klassezege die we vorig jaar scoorden, is deze algemene overwinning echt wel onverwacht. We kwamen als de underdogs aan de start, maar het team heeft met een collectief sterke prestatie bewezen een waardige winnaar te zijn. Vanaf het ogenblik dat we de leiding in handen hadden, hebben we besloten te consolideren. Onze naam zien verschijnen op de erelijst van de 24 Hours of Zolder, dat is een onbeschrijflijk gevoel.”

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Patric Derdaele, teameigenaar van Belgium Racing, had ditmaal het geluk niet aan zijn zijde. “We hadden een sterke wagen en hebben nog maar eens bewezen dat de Porsche 911 de juiste keuze is voor de 24 Hours of Zolder. Helaas verloren we vannacht 18 minuten nadat onze wagen van de baan schoof op een olievlek, terwijl we aan de meet slechts een zevental minuten achterstand hadden op de winnaar. Dat doet echter geen afbreuk aan de prestatie van Independent Motorsports en ik wil hen dan ook feliciteren met de zege.”

De Porsche Cayman GT4 van het Nederlandse PG Motorsport kreeg bij de langste race van het jaar StienesLongin, MarnikBattryn, Tijn Jilesen en Johan Huygens in het kuipje. De wagen kende een probleemloze wedstrijd en eindigde op een verbluffende achtste plaats in de algemene rangschikking.

De volgende wedstrijd van de Porsche EnduranceTrophy Benelux vindt plaats in Spa-Francorchamps. Op 30 september wordt op de Ardeense omloop in het kader van het Racing Festival een race over 180 minuten betwist.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons