van der Horst

24H Zolder: Johan Lambregs zegeviert met Van der Horst Motorsport

BMW Team van der Horst - BMW E90
BMW Team van der Horst - BMW E90
Voor zijn vierde deelname aan de Limburgse klassieker koos oprichter en instructeur van TestDriver.be, Johan Lambregs voor Van der Horst Motorsport die met de BMW E90 uitkwam in de gastklasse 7C. Zeker niet de snelste van de zes wagens in 7c, maar wel goed voor winst na 24 zware uren.
BMW Team van der Horst renners
BMW Team van der Horst renners
De vice kampioen in de BMW Clubsport Trophy kan dit jaar terug blikken op een fantastisch weekend. De BMW van Van der Horst Motorsport, gerund door Brother Racing onder leiding van Robert de Hoen eindigde op een 23ste plaats algemeen en 1ste in de Klasse 7c. De wagen moest richting gastklasse omdat deze geen volledig Belcar kampioenschap rijdt en zodoende ook geen punten kan afsnoepen van de reguliere deelnemers aan het Belcar Endurance Championship.

BMW Team van der Horst - BMW E90
BMW Team van der Horst - BMW E90
Na het eerste wedstrijduur zakte de ambitie in de box onder het vriespunt omdat er koppelings problemen de kop opstaken en het team 30 minuten verloor in de pits door de interventie. Maar nadien liep de BMW E90 3liter als een Zwitsers uurwerk en kon het kwintet Steven Dewulf, Jeromy Hessels, Erik Vandervreken, Mauro Mercuri en Johan Lambregs de stints vlekkeloos afwerken.

Naargelang de wedstrijd vorderde kon de BMW van Van der Horst Motorsport opklimmen in het algemeen klassement en naar de eerste plaats in de Klasse wat hen dan ook het hoogste ereschavotje opleverde.

Foto's: Marnik Mouchaers - Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 25 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons