van der Horst

24H Zolder: Kris Cools opnieuw bij Aqua Protect Racing

Kris Cools & David Houthoofd
Kris Cools & David Houthoofd
Afgelopen weekend was Kris Cools nog man van de race bij de Belcar-manche in het kader van de Zolder Superprix en dat loont, zo blijkt. Cools bezorgde regerend kampioen Aqua Protect Racing de overwinning door in absolute eindfase voorbij te gaan aan Gilles Magnus. Cools zette enkele indrukwekkende chrono's op de tabellen en dat terwijl hij dit jaar nog niet met de wagen reed. Zijn goede prestatie wordt nu beloond, want Aqua Protect Racing vervangt Sven Van Laere door Kris Cools bij het hoogtepunt van het seizoen, de 24 Hours of Zolder. Ook vaste waarden David Houthoofd en François Bouillon zijn van de partij, terwijl het West-Vlaamse team ook beroep doet op Frédéric Vervisch en Marc Goossens. Van een zegekandidaat gesproken...
Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
"Het was de bedoeling dat Sven Van Laere tijdens de Zolder Superprix een generale repetitie zou hebben voor de 24 Hours of Zolder, waarbij het plan was dat hij naast de Belcar-race ook in actie kwam in de Supercar Challenge", vertelt David Houthoofd aan Autosport.be. "Omwille van persoonlijke redenen moest hij de handdoek echter werpen en hebben we in onderling overleg besloten dat het niet verstandig was dat hij zou rijden bij de 24 Hours of Zolder, temeer daar we echt de zege en de algemene Belcar-titel viseren."

Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing Team - Norma M20 FC
Kris Cools stond ook vorig jaar aan de start van de 24 Hours of Zolder, bij McDonald's Racing Team, de vroegere naam van het Aqua Protect Racing Team. "Hij heeft me echt verbaasd afgelopen weekend", vervolgt Houthoofd. "Hij kon de wagen echt goed aanvoelen, was fysiek ook in orde. Alle rijders waren het met elkaar eens dat Kris een meerwaarde zou betekenen, dus de keuze was snel gemaakt. We verschijnen aan de start met een rijder meer ten opzichte van vorig jaar, maar dat geeft ons ietsje meer marge op vlak van strategie. Laat de 24 Hours of Zolder maar komen, we zijn er klaar voor!"

Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons