van der Horst

24H Zolder: Kwalificaties volledig gratis voor het hele gezin

24 Hours Zolder 2019
24 Hours Zolder 2019
Op 13 en 14 augustus staat de 24 Hours of Zolder uiteraard in de agenda van iedere Belgische autosportliefhebber. Iedereen is meer dan welkom, maar de race in Limburg is meer dan ooit verankerd in de Belgische autosport, met Belgische teams, Belgische rijders en Belgische partners. Getuige, de voorzieningen voor de VIP’s zijn al volledig uitverkocht. De 24 Hours of Zolder ontpopt zich bovendien als wedstrijd waarin ook de vrouwen erg aan hun trekken komen, met voorlopig niet minder dan elf racende dames verdeeld over diverse klassen. Afspraak overigens op woensdag 10 augustus voor de traditionele parade van de deelnemers naar het centrum van Heusden-Zolder en op donderdag 11 augustus, geheel gratis, op Circuit Zolder!
  • STX Motorhomes
Zohra
Zohra
We zijn volop alles in gereedheid aan het brengen om de teams vanaf woensdag 10 augustus te ontvangen, terwijl tussen 12u00 en 14u00 de rijders de mogelijkheid krijgen om een track walk te doen”, opent Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder, de vooruitblik op de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. “In de namiddag, met start om 15u30, vertrekken de teams van Circuit Zolder naar het Heldenplein in het centrum Zolder. Daar in het gezellige centrum is er niet alleen de mogelijkheid om de wagens te fotograferen, maar ook de traditionele Meet & Greet met de rijders, en de verplichte briefing voor rijders en teammanager in de raadzaal van het gemeentehuis van Heusden-Zolder. Tegelijkertijd is er ook de technische keuring in de aanloop naar de trainingen en de wedstrijd zelf. Het zal er overigens eens zo gezellig zijn met de aanwezigheid van Red Bull Defender, met DJ die voor de nodige animo zorgt en een cateringstand van Bevers & Bevers om de honger en de dorst te lessen, want opgepast ook onze race zal kunnen genieten van echt zomers weer. Er is dus geen reden waarom de toeschouwers niet naar Circuit Zolder en het centrum van Zolder zouden komen. De terugkeer van de wagens is voorzien tussen 18u30 en 19u00!
 
En op donderdag gaan we racen tegen de klok, met gratis toegang voor iedereen!
 

Belcar Historic Cup
Belcar Historic Cup
"Donderdag, met vrije toegang voor groot en klein, starten de chronoritten, met een volledige dag werk tegen de klok. De deelnemers aan de 24 Hours of Zolder openen de debatten om 9u15 en daarna zien we ook de deelnemers aan de Belcar Skylimit Sprint Cup aan het werk, net als de rijders van de Belcar Historic Cup. Het eerste hoogtepunt is er om 19u30 met de Superpole, waarin alle teams vrije baan krijgen om hun plaats op de startgrid af te dwingen. Net voor middernacht lopen de nachttrainingen dan ten einde.

Op vrijdag is er dan een tweede mogelijkheid, weer tussen 12u00 en 14u00, om een track walk uit te voeren, maar verder zijn er geen activiteiten voorzien. Stilte voor de storm!
 
De race en het feest voor iedereen!
 
Vier races, twee van de Belcar Skylimit Sprint Cup en twee van de Belcar Historic Cup, samen met de warm-up voor de 24 Hours of Zolder, vormen de aanloop naar de start, om 16u00 van de 24 Hours of Zolder, maar er is nog meer dan alleen de actie op de piste!
 

Autograph session 24H Zolder
Autograph session 24H Zolder
Zaterdag is er vanaf 11u00 en dat tot 20u00 heel wat animatie voor de kinderen, in de Kids Village, om 08u00 is er een Pitwalk voorzien is voor het publiek en een handtekeningsessie om 13u00”, vertelt Lucia Gallucci, Organisator van de 24 Hours of Zolder. “Voor de start van de race is er dan ook nog de gridwalk enkel voor de VIP’s en dat van 14u40 tot 15u40, opnieuw met de nodige sfeer en ambiance. Voeg daar nog de TcW by Temptation Carwash aan toe, een guilty pleasure dat al voor de tiende maal voor plezier zorgt met sponzen, zeemvellen, bikini babes en een dikke laag schuim. En terwijl de wagens de nacht induiken, is er de TOPradio party van 20u00u tot 02u30 ’s nachts met TOPradio DJ’s en acts.”
 
Het geheel sluit af met een ‘racende zondag’, met finish uiteraard om 16u00, terwijl de Kids Village zijn deuren opent om 11u00 en dat tot 17u00.

Informatie:
Route parade woensdag 10 augustus 15u30: via Terlaemenlaan, Ubbelstraat, Meylandtlaan, Boekerheide, 11-novemberstraat, Bieststraat, Ringlaan, Prionlaan tot op het Heldenplein

Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 5 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons