van der Horst

24H Zolder: Lagrange en Vanneste aan de start met Lamborghini

Niels Lagrange & Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange & Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Chrisal, prominent aanwezig op Circuit Zolder, had reeds laten uitschijnen om zijn ambassadeur Niels Lagrange ergens in een wagen te willen droppen binnen een team dat in aanmerking komt voor de zege in de 24 Hours of Zolder. De knoop is nu doorgehakt, zo werd bevestigd aan Autosport.be. De Lamborghini Huracán Super Trofeo waarmee Niels Lagrange en Pieter Vanneste de Europese Cup betwisten, zal aan de start staan van de Limburgse klassieker. Er zijn gesprekken aan de gang om er qua rijdersbezetting een snel en betrouwbaar kwartet van te maken.
Start 24H Zolder 2016
Start 24H Zolder 2016
Vanaf 2017 mag de Lamborghini Huracán Super Trofeo aan de start komen van de Limburgse etmaalrace. Ergens logisch, want naast bijvoorbeeld de Porsche 911 Cup en de Ferrari Challenge is ook de Lamborghini Super Trofeo een merkencup. De Stier uit Sant'Agata Bolognese zal uitkomen in de gastklasse en rechtstreekse concurrentie vormen voor de Porsches 991 Supercup en andere wagens uit merkencups of GT Open +3000cc mits aanvraag. FIA GT1, FIA GT2, FIA GT3 of aangepaste versies daarvan blijven nog steeds uitdrukkelijk verboden.

Niels Lagrange
Niels Lagrange
Niels Lagrange, "Pieter Vanneste en ikzelf zijn reeds de eerste piloten die gekend zijn, terwijl er gesprekken aan de gang zijn met andere piloten binnen de Lamborghini Super Trofeo. De bijstand gebeurt door Leipert Motorsport dat veel ervaring heeft in de endurance-racerij. Maar indien er andere piloten zijn buiten de Trofeo die zich geroepen voelen, kunnen ze steeds vrijblijvend met mij contact opnemen."

Foto: Arne Simons, Georges De Coster & Chrisal Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 17 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons